Forside Nyheder

IKEA TV får også Smart TV


 


Når det nye TV fra IKEA rammer de første markeder inden sommer, så bliver det med forskellige smart TV funktioner også.


Her i Danmark må vi vente til efteråret, med at kunne gå i IKEA og købe TV-møbler med indbygget TV, blu-ray og stereolyd. Men der kommer løbende nye informationer om IKEA Uppleva, som de nye TV fra møbelkæden hedder.


Pakket ind i et TV-møbel i BESTÅ-serien danner elektronikken et komplet underholdningssystem. Med LED Smart TV med internetadgang, et 2.1 lydsystem med trådløs subwoofer og indbygget CD/DVD/Blu-ray afspiller.


På Smart TV delen har IKEA indtil videre aftaler i hus om ca. 20 apps per land.


Af TV-apps kan vi forvente at se kendinge som YouTube og Vimeo, ligesom der vil være adgang til radio- og musik-applikationer. Spil bliver også en del af de nye IKEA TV, ligesom vi kan forvente at møde filmleje (VOD) og TV-arkiv. TV’et kommer også med indbygget interbrowser. Det er angiveligt Opera som IKEA har fået en aftale med.


Al teknologi styres med kun én fjernbetjening, og alle UPPLEVA medieløsninger sælges inklusiv fem års garanti. Forbindelsen imellem TV-møbel og subwoofer er trådløs.


De første mediesystemer kommer til salg i IKEA i Sverige, Polen, Frankrig, Tyskland og Italien til sommer. Har du lyst til at handle et system her i Danmark, så kommer du til at vente til oktober.


Priserne starter ved ca. 5.500 kroner for den mindste model, som er et 24″ TV. Yderligere fås TV-modellerne i 32″, 40″ og 46″. Alle modeller leveres i farverne højglans hvid og højglans sort, med mulighed for rammer i træ-look (se billede).


 


Annonce