Forside Nyheder

Kranieresonans på vej til mobilen


 


Vi kender mest Kyocera herhjemme som leverandør af kopimaskiner og professionelle printere. Men i Japan er de kendte som et firma, der også forsker en del i alternative løsninger i mobiltelefoni.


Det, som Kyocera netop har vist frem på mobiltelefoni-messen CTIA Wireless, der i disse dage finder sted i New Orleans, er ikke spor anderledes. Kyocera forsøger sig nemlig nu med at bruge kranieresonans som en lydforstærker i mobiltelefoner.


Bone Conduction, som teknologien også hedder, gå ud på at sætte knogler i øre og kranie i svingninger og dermed generere lyd inde i hovedet. Idéen er at hele telefonens overflade vibrerer på forskellige måder, sådan, at når du holder telefonen op til hovedet, så sætter hele overfladen dit kranie i bevægelse. Således har smartphonen simpelthen ingen højttaler. Det betyder også, at du kan høre, hvad der sker i situationer med meget baggrundsstøj, fordi der ikke er nogen højttaler, der bliver overdøvet.


Det amerikanske website Engadget har prøvet teknologien og påstår, at det virker fremragende.


Det er ikke første gang, Bone Conduction bliver sat i mobiltelefoner, men det er formodentlig første gang, hele overfladen benyttes hertil. Det japanske teleselskab, KDDI, lancerede allerede en Bone Conduction-mobiltelefon i 2007, men her skulle man holde telefonen op mod kæben, så den blev ikke nogen stor succes. Siden har samme firma lanceret en smartphone, der sætter gang i trommehinden direkte, uden at det foregår ved lydbølger.


I begge tilfælde kunne det være interessant at se, hvordan firmaerne forholder sig til brug af telefonen i håndfri situationer.

Annonce