Forside Nyheder

LG Optimus 4X HD hands-on


 


 


Vi har haft fingre i LGs Optimus 4X HD og giver her et lille overblik over førstehåndsindtrykket. Det er en lækker telefon, men det bedste ved den er prisen.


LG præsenterede Optimus 4X HD på Mobile World Congress i februar. Visse medier har allerede haft LG Danmarks danske prototype i hænderne til en test, men da dette er en prototype, og der ifølge LG stadig arbejdes med integrationen af Android og LGs hardware, venter vi her på Recordere med den fulde test, indtil vi har et færdigt eksemplar i hånden.


Men vi fik lov at få en kort hands-on-session med Optimus 4X HD, da vi besøgte LGs PR-folk i København onsdag. Og det umiddelbare indtryk er godt. Ifølge LG Danmarks Morten Aagaard er der tale om stort set den samme telefon som HTC One X, da skærm-, CPU- og styresystem-specifikationerne er ret ens. Men Optimus 4X HD adskiller sig på visse fronter.


For det første er den væsentligt billigere end konkurrenterne. LG har været aggressive på prisen, så den kommer kun til at koste 3500 kroner uden abonnement. Dertil kommer en anden fordel ved Optimus 4X HD – batteriet kan udskiftes. Men det kan godt være det ikke bliver nødvendigt, for med mere end 2100 mAh på batteriet, er der 300 mAh mere at lege med end på One X og de fleste andre konkurrenter. Det bliver derfor spændende at se, hvad Optimus 4X HD kan levere af batterilevetid.


 


Prada-materiale


I hånden føles Optimus 4X HD ret lækker, mest fordi LG har hentet noget af materialevalget fra deres samarbejde med Prada. Det noprede materiale, man kender fra sidstnævntes tasker, punge m.v., er at finde på bagsiden af 4X HD. Dertil kommer, at selvom telefonen har aftagelig bagside (hvilket giver mulighed for at skifte batteriet OG sætte et MicroSD-kort i – hvilket man ikke kan på HTC One X), så er den kun 8,9 mm tyk. Vi sammenlignede den med Motorola RAZR, der skulle være den tyndeste smartphone på markedet lige nu…og forskellen var huleme ikke stor.


Men superstjernen i telefonen er naturligvis skærmen, der er en True HD IPS (Real Stripe)-skærm med 1280×720 pixels opløsning. Og den står knaldskarpt, med næsten for meget lys. LG har tilføjet lidt sjov til den Android 4.0-software, der driver telefonen. Således kan man f.eks. med et enkelt tryk på et par knapper komme til at tage et screendump og dele det med verden. Manglen af en screendump-funktion har ellers været karakteristisk ved Android.


  


Android-lag


 I den prototype, vi fik i hænderne, var der dog stadig en lillebitte forsinkelse (vi kalder det for Android-lag) mellem vores tryk på skærmen og når der skete noget. Noget af det, der var karakteristisk ved Galaxy S III, da vi prøvede den var, at denne forsinkelse ikke var til stede på grund af den hurtigere processor. Men LGs danske repræsentant forsikrede os, at det skyldtes, at der kun var tale om en prototype.


Når man så tager prisen i betragtning – Optimus 4X HD starter som nævnt ved 3.500 kroner, når den lanceres om en tre ugers tid – får man rigtig meget for pengene. LG’eren kommer til at være det billige alternativ til One X og Galaxy S III, selv om alle tre telefoner næsten kan det samme, og man skal kigge på den lille skrift for at finde forskellene.


Om LG Optimus 4X HD så har nogle andre problemer, vil nok først for alvor komme frem, når vi får et rigtigt testeksemplar mellem hænderne.


Du kan læse mere om specifikationerne på LG Optimus 4X HD HER.

Annonce