Forside Nyheder

Samsung Galaxy S III – Hands on


 


Efter en times præsentation, hvor Samsung (gudskelov) undgik de lange salgstaler om, hvor fantastiske deres firma-resultater er ? det kunne Apple lære noget af ? fik de 2000 mennesker forsamlet i Earl?s Court i London for at se den nye smartphone, lov til at få den i hånden.


 


Fjerlet


Der er ingen tvivl om, at det, der overrasker allermest ved nær-oplevelsen af S3?eren er vægten.


Nu skal det nævnes, at undertegnede skribent p.t. render rundt med en Lumia 900, der er en af de tungeste smartphones derude lige nu, men selv i forhold til en iPhone 4S virker Galaxy S3 fjerlet. Det overrasker, fordi skærmen er så stor, og fordi materialet, den er lavet i, virker så robust.


Samsung har undgået plastik-fornemmelsen ved at lave et metal-look (i hvert fald i den ?pebble blue?-version, vi prøvede), og det snyder virkelig på den gode måde. Det er med til at gøre, at den virker overraskende let, hvilket flere rundt om i test-salen bemærkede.


 


Skærmen overrasker


Det næste, man falder på halen over ved S3?eren, er skærmen. Da vi under præsentationen hørte, at der var tale om en 4,8? skærm, begyndte der allerede at tegne sig billeder af en Galaxy Note-størrelse-smartphone, som er lavet til rockere med store hænder snarere end almindelige mennesker.


Men S3 er ikke meget større end en Motorola Razr eller en Lumia 900, som vi havde mulighed for at samarbejde med. Den virker ca. 20% større end en iPhone. Men skærmen er til gengæld kæmpe. Og det er altså virkelig et af S3?erens bedste features, at der er presset så meget skærm ind på så lidt plads. For det betyder for eksempel, at den er helt vildt nem at taste på.


Der er god plads mellem de virtuelle taster, og fingrene smutter ikke så let. Det afhjælpes også af den bedste tastatur-?vibration?, som denne skribent har prøvet hidtil.


Super-AMOLED-skærmen er i HD, og den står knivskarpt. Selv når man zoomer på websites, er der ingen tvivl om, at det her fremtidens skærm?i hvert fald de næste par år. Apples Retina-skærm på 4S kan godt gå hjem og lægge sig.


 


Samsungs Siri-søster


Hvis man ikke gider bruge fingrene, har Samsung inkluderet en Siri-agtig stemmefunktion, der med sikkerhed bliver grundlag for en ny retssag og kan smadre den fredsproces og det topmøde, som Apple og Samsung skal have senere i maj.


Selv S Voice-knappen, man aktiverer funktionen med, ligner mikrofon-ikonet på Siri, så rygterne om at Samsung ikke længere vil i klammeri med Apple og derfor er gået uden om al efterligning, er i hvert fald ikke rigtige.


Vi kunne dog konstatere, at stemmegenkendelsen fungerer langt bedre en Siri, især når man skal skrive en SMS. Recorderes udsendte havde dog meget sjov ud af at besvare S Voice?s spørgsmål ?What do you want to do? med ?Party like an animal?.


Det tolkede S3?eren som ?Are you an animal?? hvortil svaret lød: ?No, I am a chatbot.? (Se bill.) S Voice understøtter angiveligt 8 sprog, hvor de nordiske sprog ikke er imellem.


Men en brasilianer, der stod ved siden af undertegnede forsøgte at få den S3?eren til at skrive en sms på brasiliansk portugisisk, og det gik helt galt. Foreløbig ? ligesom med Siri ? er stemmegenkendelsen i S3 altså bedst på engelsk.


  


Kameraet er lynhurtigt


Kameraet er rent kvalitetsmæssigt, hvad man i dag kan forvente af et smartphone-kamera på 8 megapixels i en kun 8,6 mm tyk krop, hvor der ikke er meget plads til et ordentligt objektiv.


Men vi testede dens burst shot-funktion, og DET virker. Ikke noget med forsinkelse mellem trykket på skærmens udløserknap og en maskingeværsalve af billeder. Det er en af de ting, som mange får glæde af, og Recordere forudser, at shakeskin-bølgen kommer tilbage, nu hvor denne bizarre disciplin kan udføres på smartphonekameraer.


Alt i alt er S3?eren en positiv overraskelse at få i hånden. Især fordi, man forventer at blive skuffet efter en hype, hvor man inviterer 2000 mennesker fra hele verden til London og kalder S3 en ?human? telefon, der redefinerer smartphones som sådan.


Det her er ikke revolution. Men det er ubetinget en cool smartphone.

Annonce