Forside Nyheder

Sean Parker: Apple prøvede at stoppe Spotify


“Apple følte sig truet”, sagde den kontroversielle Silicon Valley-figur Sean Parker, da han blev interviewet som repræsentant for Spotify på D10-konferencen.


De fleste kender Sean Parker fra filmen The Social Network, hvor han blev spillet af Justin Timberlake. Før han blev involveret i Facebook og blev sitets første, egentlige topchef, var han involveret i opstarten af Napster sammen med Shawn Fanning og var med til at starte Plaxo.


Nu sidder han i bestyrelsen for svenske Spotify, der var repræsenteret på scenen ved dette års D10-konference, ved Parker selv og medstifteren Daniel Ek. D10-konferencen er en konference, der afholdes af det Wall Street Journal-ejede website AllThingsD.


Under deres interview med AllThingsD-redaktøren Walt Mossberg kunne Sean Parker afsløre, hvordan Apple forsøgte at stoppe Spotify fra at komme ind i USA. Parker mere end antydede, at Apple brugte deres forbindelser i musikindustrien til at forsinke processen. Først og fremmest var der selve godkendelsesprocessen hos myndighederne, der plejer at tage tre måneder – for Spotify tog det to år.


Dernæst var der alle de forhandlinger, der skulle laves med pladeselskaberne. Her fornemmede Spotify-folkene tydeligt, at pladebranchen ikke turde foretage sig noget, der kunne gøre Apple sure. “Der fløj emails frem og tilbage, og der er ingen tvivl om, at Apple følte sig truet af os”, sagde Parker.


 

Annonce