Forside Nyheder

Windows Phone-salg overhaler iPhone


Michel van der Bel, der er COO for Microsoft i Kina, kom med en interessant udtalelse i weekenden. Hvis den er sand, kan det være at Microsofts Windows Phone-software alligevel nok skal blive nummer to efter Android i 2016, som flere analysefirmaer har spået.


Van der Bel siger nemlig, at Windows Phone nu sidder på 7 procent af smartphone-markedet i Kina, hvor iPhone og iOS må nøjes med 6 procent.


Det er ikke meget, men taget i betragtning, at hele den vestlige verden er overbevist om at kineserne kun har øje for iPhones, så er det alligevel et bemærkelsesværdigt tal.


Der er dog meget langt op til Android, der ifølge en rapport fra Analysis International sidder på næsten 70% af smartphone-markedet i Kina. De sidste ca. 17% er fordelt på Blackberry, Linux og Symbian-smartphones, der på grund af Nokias gode fodfæste i Kina, stadig er populære.


Og det er netop Nokias nye Windows Phones, der ifølge Microsoft-chefen fører an i stigningen i Windows Phone-populariteten. Hvis Nokia dermed kan få de nuværende, kinesiske Nokia-ejere til at være trofaste, har finnerne en god base, hvorfra de kan gøre salgsindsatser i resten af verden.

Annonce