Forside Nyheder

Wired tjekker fremtidens fjernsyn


NDS har bygget sit fremtidskoncept af seks individuelle skærme, men ideen er, at film og tv skal vises på én stor overflade med ultrahøj opløsning.


Wired tjekker fremtidens fjernsyn


Sig velkommen til TV 2.0 hvor stuealtret erstattes af en vægstor skærm med udsendelser i 4K-opløsning, og et væld af ekstra information fra nettet.


Det amerikanske magasin om politik, teknologi og trends rapporterer, at de har oplevet fremtidens fjernsyn. Du kan tjekke hele historien i dette indlæg på Wireds Gadgetlab-blog, men det korte af det lange er, at vores nuværende stuealtre trænger til en overhaling.


Wired har besøgt NDS, der laver sikkerhedsteknologi til udbydere af kabel- og satellit-tv, og de har kreeret ?Surfaces?-konceptet, der prøver at gentænke hvad tv?et egentlig er.


NDS forestiller sig en fremtid, hvor du har en skærm, der dækker hele væggen og som potentielt kan matche dit tapet når den ikke er aktiv. Skærmen kan selvfølgelig vise film og tv-programmer, men som udgangspunkt vises indholdet ikke i fuld størrelse.


I stedet for kan du vælge at se nyheder eller vejrudsigten i et vindue på væggen, mens supplerende information vises i andre vinduer. Det kan eksempelvis være nyhedsfeeds, relevante Twitter-beskeder eller børsinformation.


Indholdet på den gigantiske skærm styres via en tablet, i dette tilfælde en iPad, og du kan flytte rundt på vinduerne, se video i fuld skærm samt kontrollere belysningen i rummet.


Selvfølgelig kan film og tv-programmer ses i 4K-opløsning, for det er jo nødvendigt når din tv-oplevelse potentielt fylder hele væggen.


Og hvornår bliver konceptet så til virkelighed? NDS siger at teknologien burde være bredt tilgængelig om en fem års tid. Vi venter ganske utålmodigt.


Det er en spændende reportage, som enhver gadget-elsker burde tjekke ud.

Annonce