Forside Nyheder

3D og kortdownload i Google Maps


Google Maps og Google Earth får nu en række opdateringer, men det er langt fra sikkert, at effekten kan mærkes på andre platforme end Googles egen Android-platform.


Apple har som bekendt meldt ud, at de vil bevæge sig væk fra at have Google Maps som standard-kort-app’en i iOS og vil i stedet lancerer deres egen navigations-software, formentlig i forbindelse med WWDC, der starter i næste uge.


Google har derfor forsøgt at komme Apple i forkøbet ved at vise nogle af de funktioner frem, som er på vej til Google Maps og Google Earth. Den største nyhed er nok, at Google Maps nu kan downloade kort lokalt til telefonen, så man slipper for at skulle downloade kort fra mobilnettet, når man er ude at køre. Det er i hvert fald den nyhed, som de fleste nok har ventet på.


For Google var det dog en større nyhed, at de nu kunne annoncere, at man vil kunne se Google Maps og Google Earth i 3D fremover. Det er især spændende for Google Maps, der nu viser en langt større detaljegrad af bygninger i byerne og naturområder udenfor.


Google har meddelt at den sidstnævnte funktion skulle komme til Android- og iOS-platformene indenfor nogle uger. Men mht. de øvrige funktioner og Google Maps fremtidige rolle på iOS, var der total tavshed. Eller næsten. En repræsentant for Google lod slippe ud, at firmaet er “committed” til at få alle Google Maps-funktionerne over på iOS, og ikke blot have dem på Android.


Men noget kunne tyde på, at de får sværere ved det, nu hvor Apple selv vil styre kortfunktionerne i iOS.


 

Annonce