Forside Nyheder

Android under anklage, Apple får medhold


 


En ret i USA har givet Apple medhold i patentsag mod Galaxy Nexus, der handler om søgning i Android. Forbud kan være på vej.


Android-telefonen Galaxy Nexus er blevet ramt af en patentsag i USA, som ventes at føre til et midlertidigt importforbud.


Ifølge Reuters har retten haft fokus på US Patent nr. 8.086.604, der handler om måden som computere søger på. I virkeligheden handler dette derfor mere om Android 4.0 end om Galaxy Nexus, men det er produktet “under anklage” der i første omgang rammes.


Patentet handler om søgning i forskellige områder, igennem en enkelt søge-side. Som den måde Apple Siri virker på, hvor algoritmer finder informationerne frem, fra hvert af de områder der søges i.


Det der kan rammes af denne retsag er derfor ikke blot en enkelt telefon på markedet, men hele den måde som den grundlæggende søgning og talegenkendelse er opbygget i Android.


 Retten giver mulighed for et midlertidigt importforbud. Tryk på billedet for et større. Kilde: Foss Patents


 


Apple skal nu stille med en sikkerhed på omkring 96 mio. US-dollars, for at det midlertidige forbud, mod import af Galaxy Nexus til USA, træder i kraft.


Apple havde søgt medhold i at Galaxy Nexus bryder med yderligere tre patenter, omkring action links, slide-to-unlock og foreslåede ord i forbindelse med touch. Men da rettens afgørelse ikke er offentligt tilgængelig endnu, i sin fulde længde, er det uklart om Apple også får medhold i et eller flere af disse.


Nu skal advokaterne så slås videre i retten, hvor Samsung skal prøve at overbevise dommeren om at Galaxy Nexus slet ikke bryder med nogen af de patenter.


Får Apple derimod medhold igen kan det midlertidige importforbud ende med at blive permanent, og her vil det kunne ramme andre Android 4.0 baserede produkter med samme funktionalitet, som den populære Samsung Galaxy S III.


Fortsættelse følger…

Annonce