Forside Produkter HiFi & Surround

Audioquest introducerer Dragonfly DAC


Den amerikanske kabel-producent Audioquest bevæger sig nu ind på et nyt marked, med D/A konverteren Dragonfly.


Det ligner en USB-stick, men det er en DAC: En digital til analog konverter. Audioquest Dragonfly er designet specifikt til at levere analog lyd fra USB-udgangen fra din Mac eller Windows PC, på den simplest mulige måde:


Sæt Dragonfly i USB-stikket, og hent kvalitets-lyd ud analogt, fra minijack-stikket i den anden ende af Dragonfly konverteren. Udgangen er variabel, og kan enten bruges som line-out udgang til et eksisterende anlæg eller aktive højttalere, eller til at trække et sæt hovedtelefoner.


USB tilslutningen foregår via asynkron USB, og Dragonfly understøtter op til 24 bit/96 kHz lyd. Guldsmed-logo’et på toppen af konverteren lyser i fire forskellige farver, for at angive sample-rate frekvensen i det afspillede materiale, så du nemt kan kontrollere at computeren er sat korrekt op.


Den asynkrone overførsel sikrer at computerens clock ikke har indflydelse på lydkvaliteten, clock’en genereres i Dragonfly konverteren. Dermed bliver konverterens egen clock af afgørende vigtighed for lydkvaliteten. Mens det faktisk ikke er specielt vanskeligt at lave en god clock, så længe clock’en kun har én bestemt frekvens at bekymre sig om (f.eks. 44.1 kHz i en CD-afspiller), så er det straks vanskeligere når clock’en skal kunne håndtere forskellige ?skæve? frekvenser, der ikke ?går op? i hinanden.


Dette er i øvrigt én af årsagerne til at de færreste DVD- og blu-ray afspillere lyder godt som CD-afspiller. Dragonfly løser dette ved at have to helt separate clocks, én til 44.1 og 88.2 kHz drift, og én til 48 og 96 kHz drift. Dermed sikrer man en fuldstændigt optimal clock-funktion, uanset hvilket format du afspiller.


  


Fra USB receiveren sendes signalet til den højt besungne ESS Sabre DAC-chip, en af de mest avancerede D/A konverter-chips på markedet. Sabre DAC’en er koblet direkte op mod volumenregulering og udgangsdriver, uden overflødige komponenter i signalvejen.


Volumenreguleringen i Dragonfly ligger EFTER D/A konverteringen, i det analoge domæne. Den styres imidlertid via software, således at når du skruer op og ned for lyden i computeren (f.eks. i iTunes), så skruer du i virkeligheden op og ned for den analoge sektion i Dragonfly ? ikke i det digitale signal. Dermed kan du opnå en fuldstændigt bit-perfekt afspilning, uden at have volumen skruet op på max. Det er ikke mindst væsentligt for hovedtelefon-brugere.


Og når vi er ved hovedtelefoner: Dragonfly er designet til at fungere som en højkvalitets hovedtelefon-forstærker, der strømfødes via USB stikket. Den trækker alle typer af hovedtelefoner med impedans over 12 ohm ? også traditionelt svært drevne hovedtelefoner på f.eks. 600 ohm..


 


Pris og tilgængelighed


Audioquest Dragonfly fylder blot 6x2x1 cm, og koster 1.999,-


Distribueres herhjemme igennem KC Audio

Annonce