Forside Nyheder

Første Windows 8-tablets vist frem på Computex


Mens den vestlige verdens forbrugerelektronik-fans retter blikket mod Los Angeles og E3-messen, rettes blikkene i asien mod Taipei, hvor Computex-messen finder sted i disse dage. Den første, store nyhed, der blev præsenteret på denne messe, kom fra Acer, der helt uden blusel viste deres første Windows 8-tablets frem, selvom Windows 8 først forventes lanceret til efteråret.


Til deres pressemøde søndag viste Acer deres Iconia W700- og W510-tablets frem, der begge huser Windows 8. Pressemeddelelsen fra Acer melder ikke ret meget om specifikationer, eller om der er tale om en tablet med ARM-processor. Ifølge The Verge er der dog ikke tale om en Windows RT-tablet, men en tablet, der kører den fulde version af Windows 8.


Det gæt understøttes af prisen, der bliver på omkring 1000 dollar, eller næsten 6000 kroner. Når maskinen er dobbelt så dyr som en iPad, kan man forvente, at der er tale om en maskine med lidt mere processorkraft.


De specifikationer på de to tablets, der dog er sluppet ud, beretter om en hhv. 11.6-tommers (W700) og en 10.1-tommers (W510) tablet, der begge kan køre Fuld HD på skærmen, og som kan klare multitouch med alle ti fingre på een gang.


Acer har også præsenteret et keyboard (se bill.), der fungerer som dock og som kan øge batteritiden fra 8 til 18 timer. Dermed forsøger Acer formodentlig at konkurrere med Asus’ Transformer Prime, der dog kører Android.

Annonce