Forside Nyheder

Glem 7.1 surround – Nu kommer 11.4 !


 


Onkyo og DTS er gået sammen, om at levere de første surround-receivere med 11.4 kanaler til hjemmebiografen.


Surround til hjemmebiografen er ikke længere blot 5.1 eller 7.1. I takt med udviklingen af lyd indenfor de rigtige biografer sker der også en udvikling til hjemmebifferne.


Vi er ikke helt nået til de 64 højttalere endnu, som Dolby Atmos vil give mulighed for. Men DTS kan nu sammen med Onkyo præsentere verdens første 11.4 system til hjemmet. Altså 11 højttalere og 4 subwoofere.


De to nye USA-modeller fra Onkyo hedder TX-NR3010 og TX-NR5010, hvor sidstnævnte er THX-certificeret.


Begge surround-receivere kan drive hver 9 højttalere selv, og så er der line-udgange til yderligere 2 samt subwoofere.


Der benyttes DTS Neo:X til at skabe lydbilledet med til de i alt 15 højttalere. Det er en teknologi der kan “opskallere” alt fra stereo (2.0) til 11.1 surround, og lave signalerne til 11.4 højttalere vha. en algoritme.


Hvordan det lyder når 5.1, 6.1 eller 7.1 lyd omsættes til 11.4 højttalere via DTS Neo:X må vi vente lidt endnu med at høre, hvis og når tilsvarende surround-grej dukker op i Danmark. Men der må da være basis for et lydbillede, hvor effekterne placeres endnu mere præcist i lytterummet.


Den store receiver koster $3000 mens den lille koster $2300.

Annonce