Forside Nyheder

Her er de 8 nyheder i Windows Phone 8


Joe Balfiore brugte sin egen Windows Phone med den nye startskærm til at demonstrere Windows Phone 8 med.


Netop nu holder Microsoft en tre timer lang præsentation for presse og udviklere med navnet Windows Phone Summit. Her har de netop løftet sløret for otte nyheder, der skal føre an i Windows Phones næste version.


Det er ikke småting, Microsoft har i posen til Windows Phone 8. I dag præsenterede de otte nyheder, der hver især vil gøre hele Windows Phone-oplevelsen bedre:


1. Basen: Delt kerne, multi-core og ny opløsning.


Windows Phone 8 vil, modsat tidligere versioner, være baseret på nøjagtig den samme kerne-kode, som man finder i Windows – i dette tilfælde Windows 8. Det betyder, at der kun vil skulle små justeringer til, når man gerne vil flytte en app fra f.eks. PC til telefon. Eller sagt på en anden måde: forskellen på programmer på computeren og på telefonen bliver langt mindre.


Windows Phone vil også komme med på trenden med at bruge flere kerner i CPU’en på smartphones. Microsoft går forsigtigt frem og starter med understøttelse af Dual-core til efteråret.


Mangelen på pixels har været en af de store kritikpunkter, når det gælder Windows Phone. Med Windows Phone 8 bliver det muligt at sætte skærmopløsningen op til 1280×720 eller 1280×768.


2. Micro-SD


Microsoft har også lyttet til dem, der gerne vil kunne udvide hukommelsen i deres telefoner. I Windows Phone 8 kommer MicroSD-understøttelse med fra fødslen.


3. IE10


Et af de steder, hvor Windows Phone allerede deler kode med Windows på PC’en, er inkluderingen af Internet Explorer 9. Det bliver et endnu tættere bånd med Internet Explorer 10, hvor blandt andet touch-mulighederne i HTML5 vil blive implementeret.


4. Native Code


Ovenstående gør det nemmere for udviklerne at flytte apps fra Android og iOS, hvilket Microsoft forventer vil sætte fart på App-tilføjelserne i Windows Marketplace. Det betyder også, at man i højere grad kan flytte spil fra PC-platformen, hvilket vil øge kvaliteten af disse på Windows Phone.


5. NFC og Wallet


Microsoft laver deres egen konkurrent til Google Wallet, der bliver understøttet af NFC, der nu bliver standard i Windows Phones. Men modsat på Android, så følger Microsofts version SIM-kortet og ikke telefonen. Det betyder, at du kan flytte din smartphone-pung fra telefon til telefon uden problemer. Microsofts Wallet Hub vil også kunne rumme alle de andre ting, du har din pung, såsom medlemsskaber af klubber mbv.


6. Nokia Maps


Nokias Navteq-kortsoftware kommer nu i ALLE Windows Phones – og med turn-by-turn-instruktioner i visse lande.


7. Windows Phone 8 for business


Med Windows Phone 8 skruer Microsoft op for den professionelle brug af Windows Phone – nye sikkerhedsmoduler m.m. skal sikre, at IT-chefer i virksomheder verden over tør integrere Windows Phone med resten af Microsoft-produkterne i huset.


8. Ny startskærm


Windows Phone-startskærmen med sine mange Live Tiles mister noget af den enkelhed, der ellers har gjort den unik, ved at man nu kan personliggøre den endnu mere. Man får mulighed for at dele hver enkelt tile op i flere tiles, selv justere størrelsen på tiles, får flere farver at lege med m.v.

Annonce