Forside Nyheder

Jelly Bean 4.1 er netop lanceret

 Som ventet blev Android Jelly Bean lanceret på Google I/O som noget af det første. Til trods for den minimale versionsnummer-opdatering, er der masser af nyt at hente.


Den første store nyhed på Google I/O  er Jelly Bean, Android 4.1 . Det kan sagtens være, at der ikke er meget forandret i navnet fra Ice Cream Sandwich, men der er sket ret meget under motorhjelmen.


Først og fremmest har Google lyttet til kritikken og har sat alt ind på at gøre Jelly Bean mere glat og hurtig. Især hjemmeskærmen kan nu modificeres mere glat, og animationer ser langt mere smooth ud end de tidlige Android-versioner. Den første store applaus kom imidlertid, da det blev afsløret, at Voice Typing  nu virker offline. Det virker stadig kun for amerikansk engelsk, men diktat bliver nemmere og hurtigere, fordi man ikke behøver være online for at det virker.


Kamera-app?en har også fået en overhaling, primært på den del, der viser billederne frem. Det er nu nemmere at gå direkte fra kamera til kamerarulle, og hvis man vil smide et billede ud, er det bare at slide billedet ud af skærmen.


Android Beam, NFC-funktionen, der blev introduceret med ICS kan, nu også bruges til at parre telefonen med Bluetooth-enheder og ikke mindst andre telefoner, blot ved at lade enhederne røre ved hinanden. Det betyder, at det bliver nemmere at sætte f.eks. Bluetooth-højttalere op og overføre billeder eller videoer mellem telefoner.


Notifications bliver også mere interaktive, nu kan man for eksempel med blot to fingre udvide notifikationerne til en fuld meddelelse, og Gmail-notifikationerne viser nu flere mails ad gangen, så du får et overblik.


Siri skal passe på ? Med Googles nye voice-søgning viser Android nu et lille ?kort? fra den Knowledge Graph-funktion, som Google introducerede til desktoppen for noget tid siden. Det betyder, at man bare kan spørge Android om et eller andet, og så får man en lille leksikon-lignende indlæg, som også bliver læst op af en rar kvindestemme


  


Med Google Now har Google kigget konkurrenten Microsoft over skulderen.


Her har man en integreret løsning, der kan kombinere din lokation med de forskellige ting, du bruger din smartphone til at fortælle dig, lige fra vejvisning over kalenderplanlægning til points-of-interest i nærheden. Googles løsning er endnu mere integreret end det, vi kender fra Windows Phone, og kan også lære dine vaner undervejs, baseret på dine søgninger.


Tjek videoen ovenfor. 

Annonce