Forside Nyheder

Mountain Lion kommer til juli


Det var ikke bare på hardware-siden, at Apple havde nyt med til deres åbningskeynote på WWDC. Som ventet annoncerede de også Mountain Lion, den næste udgave af MacOS X. Her er en række nyheder på vej, over 200 nye features, men de fleste i småtingsafdelingen. Der er dog et par store nyheder.


Siri finder nu vej til MacOS. Ikke i den virtuelle assistent-form, vi kender fra iPhone, men derimod som en slags stenograf. Ved hjælp af Dictation-funktionen kan man nu ?ligesom på den nye iPad ? diktere et dokument til Siri, som så bliver lavet om til tekst.


En anden interessant funktion er sammenkøringen mellem alle Apples kommunikationsenheder. iMessage ? funktionen, der sammenkører Apples iChat, sms?er og andre kommunikationsformer, kommer nu også til laptoppen i form af programmet Messages, der i øvrigt også understøtter blandt andet AIM og Google Talk. På den måde kan man svare fra tastaturet, selvom det er en SMS, man har modtaget. Dette gælder dog kun til andre iMessage-brugere.


Send laptop-skærmbilledet trådløst


Derudover er den største nyhed formodentlig, at AirPlay nu understøtter komplet skærmduplikering, sådan at man kan sende et 1080p-billede fra laptoppen til f.eks. en AppleTV og dermed få sin laptopskærm op på TV?et ? trådløst.


Safari er også blevet gjort hurtigere, Facebook har fået en tættere integration med MacOS X, deling af indhold er blevet lettere i Mountain Lion, ligesom en ny Gatekeeper-funktion skal sikre brugeren mod download af mindre hensigtsmæssige programmer, der kan skade computeren.


Den nye version af MacOS X kan hentes i Apples App Store til juli, og er annonceret til 20 dollar. Dansk pris annonceres tættere på lanceringen.

Annonce