Forside Nyheder

Nu kommer Dolby Atmos


Tilbage i april annoncerede Dolby, at deres næste surroundstandard var lige ved at blive rullet ud til biograferne. Og nu ved vi så, hvilke biografer, der får lov til at prøve kræfter med den nye lyd.


Der er ingen biografer i Danmark til at starte med, men man skal faktisk ikke så langt for at få lov at opleve den. Empire-biografen på Leicester Square i London har nemlig fået installeret systemet, så har man puttet penge i Easyjet eller RyanAirs lommer og er et smut i den engelske hovedstad, kan man smutte ind og prøve det af. Derudover befinder de heldige biografer sig primært i Californien og i Kina.


Atmos er karakteriseret ved at der (naturligvis) er tale om endnu mere surround end den surroundlyd, vi allerede kender. Hvor vi i dag primært arbejder med 5.1 og 7.1-systemer, kan Atmos håndtere op til 64 forskellige højttaler-feeds på en gang. Det betyder blandt andet, at man sætter en række højttalere op i loftet for at få den ekstra dimension med, der befinder sig over ens hoved.


Den første film, der for alvor gør brug af den nye surroundlyd er Disney/Pixar-filmen Brave. Den har dansk premiere 30/8 ? i almindelig surround.

Annonce:
Forrige artikelNy video af iPhone 5 designet ?
Næste artikelCANAL+ bliver til C More
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.