Forside Nyheder

Over 400 TV-pirater dømt


 


Antallet af dømte TV-pirater stiger. På blot et halvt år er mere end 400 gået i fælden og idømt store bøder.


Mere end 400 danskere er indenfor det seneste halve år blevet dømt for TV-pirateri, dvs. for at fifle med abonnementer til kommercielle TV-kanaler.


Der fifles med piratkort til betalingskanaler, ulovligt dekoderudstyr og deling af abonnementskort (cardsharing). Udbyderne mener ifølge Berlingske at der er brug for en mere effektiv retshåndhævelse.


Hvor store indtægter tv-distributører og tv-selskaber går glip af  vides ikke.


“Vi ved jo ikke præcis, hvor mange der snyder, eller hvor mange, der ellers ville have købt et lovligt produkt,” fortæller David Würgler til Berlingske. Han er direktør i organisationen ‘Stop – Nordic Content Protection’, der arbejder for bl. a. Canal Digital, Viasat, Boxer, YouSee og Divisionsforeningen, og supplerer: “Men for den samlede branche kan der være tale om et tab på et trecifret millionbeløb.”


De mange sager om TV-pirateri er endt med bøder imellem 10.000 og 20.000 kroner.


For en enkelt 39-årig mand på Bornholm blev det dog til en del mere da han i maj måned blev dømt for at have solgt ulovligt dekodningsudstyr. Han fik 30 dages betinget fængsel, og kan imødese erstatningskrav på 170.000 kroner fra Viasat og Canal Digital.

Annonce