Forside Nyheder

R.I.P. Mac-remote?


Det er slut med at bruge sin Apple-remote sammen med sin MacBook Pro. I hvert fald, hvis det står til Apple, der har bekræftet, at den nye 15″ MacBook Pro ikke har nogen IR-port, og dermed heller ikke kan bruges med den lille fjernbetjening.


Det var websitet Engadget, der først lagde mærke til, at den nye MacBook mangler en IR-port. Det fik en oprørt læser og Mac-fan til at kontakte Apple med det samme, der kunne bekræfte, at der ikke er nogen IR-port i den nye MacBook, at der heller ikke kommer nogen i fremtiden, og at det dermed er slut med at bruge Apple-remoten sammen med sin MacBook Pro.


Lige siden Front Row-softwaren blev introduceret, har mange brugt den lille remote, som man også kender fra AppleTV til at styre medieindhold på laptoppen med. Et brugsmønster, man skulle tro, Apple ville foretrække, nu hvor de langt om længe har sat et rigtigt HDMI-stik i maskinen. Men sådan skulle det altså ikke være.


I den kreative branche har man mange steder brugt remoten til at fjernstyre f.eks. præsentationer i Keynote med, men det er altså slut med den nye generation af MacBook Pro’er. Dermed er Apples fjernbetjening nu primært tilegnet AppleTV-brug.

Annonce