Forside Nyheder

Rygte: Microsoft med egen smartphone


 


Forleden dag tog Microsoft fusen på mange med deres egen tablet, men der kan være flere kaniner i hatten.


Microsoft som smartphone-producent? Det kan blive virkelighed, hvis vi skal tro “Wall Street”-analytiker Rick Sherlund fra Nomura.


“Vores kilder i industrien fortæller, at Microsoft kan arbejde med en elektronikproducent, om udvikling af deres egen smartphone til Windows Phone 8.” skrev Rich Sherlund i en note til deres klienter torsdag. Det skriver Reuters.


Rick Sherlund har fulgt Microsoft tæt igennem mange år, og var manden der dækkede deres børsintroduktion i 1986, for den store amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.


Rygterne om Microsofts egen smartphone kommer i en uge hvor Microsoft tog fusen på mange, ved at lancere deres egen tablet kaldet Surface, forud for præsentationen af det nye Windows Phone 8.


“Det er dog uklart om dette handler om reference-modeller eller om Microsoft går efter at lancere deres egen smartphone” fortsatte Sherlund.


Microsoft har hverken be- eller afkræftet oplysningerne. En talsmand fra Microsoft udtalte til Reuters: “Vi er meget glade for vore hardware-partnere og sammen har vi fokus på at bringe Windows 8 ud på markedet senere i år”.


Windows Phone kæmper endnu for at slå igennem på verdensplan og har lige nu en markedsandel på 2%. Markedet for smartphones domineres af Android og Apple.


Hvis Microsoft laver deres egen smartphone vil det være et yderligere stød til Nokia, der kæmper for at komme til at tjene penge igen. Men det vil også bringe Microsoft i konkurrence med Samsung, HTC og Huawei, der hver især har annonceret at de kommer med Windows 8 telefoner i år.

Annonce