Forside Udstillinger E3 2012

SmartGlass kobler dine Microsoft-enheder sammen


 


Der var gået rygter forud for E3 om at Microsoft ville annoncere et alternativ til Apples AirPlay-teknologi til deres store mediebriefing mandag. Det blev ikke tilfældet. I stedet annoncerede de SmartGlass, der kan langt mere.


SmartGlass er ikke en decideret streaming-teknologi ligesom AirPlay. I stedet tager den udgangspunkt i dit forbrug på Xbox Live-platformene på dine forskellige enheder. Hvis du for eksempel har siddet og set noget af en film på din Windows Phone eller din Windows 8-tablet i toget på vej hjem, tager din Xbox automatisk over via SmartGlass, når du kommer hjem i stuen.


Det er også SmartGlass, der bliver grundlaget for, at en række Xbox-spil vil kunne spilles på Windows 8, samt leverancen af en række dual screen-oplevelser. Microsoft satser på, at SmartGlass kan blive en platform, hvor man f.eks. kan følge med på et kort over Game of Thrones? verden på sin tablet eller smartphone, mens man ser serien på sit TV via Xbox (bill.)


 


Styr IE på Xbox med din Windows Phone


Men det smarteste ved SmartGlass er nok den feature, der laver din Windows Phone om til en controller til Xbox. Men ikke til spil. Internet Explorer kommer nemlig snart til Xbox?en, og med en Windows Phone vil du kunne navigere rundt på websites ved at bruge telefonens skærm som mus og dens tastatur som input device.


På den måde håber Microsoft at løse den gåde, som mange har slåsset med: Hvordan får man internet på sit TV uden at have et tastatur liggende på sofabordet.


 


Tjek også: Se Microsofts fremtidsvision for Xbox

Annonce