Forside * Nyheder

Snart får du Wi-Fi i flyet over Atlanten


Snart kan du være på nettet, når du flyver med Delta fra Europa til USA.


 


Det amerikanske flyselskab Delta vil tilbyde internetadgang på sine transatlantiske ruter – de første fly udstyres med funktionaliteten allerede næste år.


Det er efterhånden svært at finde et amerikansk indenrigsfly, der ikke er udstyret med Wi-Fi, så man kan komme på nettet, mens man flyver over det store kontinent.


Delta er et af de flyselskaber, der har satset hårdest på at levere Wi-Fi, og tilbyder internetadgang over 3000 daglige flyvninger i USA.


Teknologien baserer sig på master på jorden, hvor radioenheden er konfigureret til at pege op i luften i stedet for at brede sig ud over landmasserne. Flyene holder forbindelse til de forskellige radiotårne, der sørger for en konstant forbindelse – så længe flyet befinder ikke er længere væk end 80 kilometer fra den østlige eller vestlige kyst.


Problemet er  bare når du har en flyvning fra eksempelvis New York til København. Der er ligesom ikke plads til master over Atlanten, og derfor heller intet internet.


Men snart er Delta klar med en løsning, hvor der benyttes satellitter i stedet, når flyet befinder sig over Atlanterhavet.  Det betyder, at hvis du flyver fra København til New York eller Atlanta, så kan du være online hele vejen, og med en ultrabook eller tablet med dagslang batterilevetid, så går det hele op i en højere enhed.


Delta meddeler, at firmaet vil udstyre 150 langdistancefly med Wi-Fi og internetadgang, og at de første fly vil være klar tidligt næste år.


Som en lille krølle på halen, så bør det nævnes at denne historie pt. skrives på et Delta fly på vej fra San Francisco til New York. Desværre stopper adgangen til nettet når jeg letter fra New York. Men næste år vil jeg altså kunne være online hele vejen til Danmark.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.