Forside Nyheder

tv2.dk bliver mere mobil-venligt


TV 2’s EM site vist på en iPhone


 


TV 2 er ved at relancere tv2.dk, så siderne automatisk tilpasses mobile enheder.


TV 2 relancerer nu tv2.dk – i første omgang em.tv2.dk og ol.tv2.dk – i et såkaldt responsive design, der er et fleksibelt webdesign, hvor siden tilpasser sig den platform, som brugeren besøger siden fra. Er det via en pc, er siden typisk bred med flere kolonner med historier, og er det via en mobil, bliver siden lang med én kolonne.


“Flere og flere danskere går på nettet via mobilen, tablets eller andre platforme, og TV 2 vil møde danskerne der, hvor de er. Ofte er det en udfordring at tilgå et helt almindeligt site som tv2.dk fra mobilen, fordi det bliver meget småt at kigge på via den lille skærm.” fortæller Laura Kragh-Sørensen, projektchef TV 2 NET, og hun fortsætter:


“Derfor har vi naturligvis også længe haft vores mobile site, m.tv2.dk, og en række applikationer til mobil og tablets, men pointen med at relancere tv2.dk i responsive design er, at vi fremover også tilbyder vores brugere hele tv2.dks indhold via en browser på alle platforme”


 TV 2’s EM site vist på en iPad


 


Skifter “back-end”


TV 2 er i gang med en større omlægning af hele tv2.dk til CMS-systemet Drupal, og det er sportssiderne under sporten.tv2.dk, der først bliver lagt om. Det skyldes bl.a. den store sportssommer, der venter danskerne, med bl.a. EM i fodbold, Tour de France og OL i London.


“em.tv2.dk og ol.tv2.dk er vores første sites, der er bygget op i responsive design. Umiddelbart kan de ligne helt almindeligt websites, men de er bygget op i fleksible moduler, der indretter sig efter brugerens skærm og fungerer med både klik og touch. Det næste site er tour.tv2.dk, og herefter følger hele sporten.tv2.dk”, fortæller Christian Aarfing, senior frontend udvikler på tv2.dk.


Det tager dog tid at flytte hele tv2.dk over i den ny model, arbejdet ventes først afsluttet til næste år.

Annonce