Forside Udstillinger E3 2012

Wii U kommer til jul


Vi havde regnet med at høre langt mere nyt om den, men at Nintendo ligefrem skulle bruge E3 2012 til at lancere Nintendos opfølger til den ultrapopulære Wii-konsol, var det kun få, der havde gættet.


Men det skete alligevel, da Nintendo holdt deres pressemøde på E3 tirsdag formiddag. Wii U blev vist frem for verden, og endda i en sort version, der viser et tydelig signalskifte i forhold til den pæne, ufarlige, hvide Wii.


Wii U har fokus på underholdning, på det sociale og på dual-screen-oplevelser. Som vi allerede har vidst i et par år, er Wii Us controller en stor gamepad med en touchskærm ombord, der kan bruges til mange forskellige ting, herunder som TV-remote, som vi skrev om for et par dage siden.


Man vil kunne bruge to controllere på en gang sammen med den nye Wii-konsol, så multiplayer-spil bliver en anelse sjovere.


Controller ? ikke kasse.


Det er helt tydeligt, at Nintendo sætter controlleren i centrum med den nye Wii, hvilket alle de netop lancerede pressefotos også viser. Der er stort set ikke nogen af selve kassen, men masser af controlleren.


At der nu er to skærme at arbejde med, håber Nintendo vil få spiludviklerne til at udforske forskellige synsvinkler i actionspil, samt muligheden for at få information om f.eks. skydevåben på controller-skærmen, inden man vælger dem på den store skærm.


Derudover bekræftede Nintendo, at Wii fremover vil understøtte Netflix, Hulu Plus og Amazon Video pr. automatik i USA ? herhjemme skal man, ligesom på de andre konsoller, snyde systemet lidt for at få adgang.


Nintendo kører i øvrigt frem med deres allerkendteste figurer på spilsiden. Nintendoland er en serie på 12 spil, der er organiseret som en slags tivoli, hvor man kan gå rundt og spille spil med Nintendos ?celebrities? lige fra Donkey Kong til Mario.


Pris og dansk lancering er endnu ukendt.

Annonce