Forside Nyheder

Agurketid: Brøler Apples bjergløve i dag?


 


Agurketid: Brøler Apples bjergløve i dag?


Vi har set det før ?Apple Store Lukket? Juhuu, verden vil aldrig blive den samme. Og jungletrommerne spiller allerede bjergløve temaet. Skal vi glæde os?


Apple har lukket deres Apple Store over hele verden, og allerede nu brøler de fleste nyhedssites (inkl. os selv), mon det er Mountain Lion der kommer? Apple lovede på WWDC 2012, at nyeste skud på OS X stammen ville komme i Juli, og det er jo ved at være oppe over, hvis de skal lancere. Deres Gold Master har ligget klar i 10 dages tid, så det kunne sagtens være dagen i dag, vi så Mountain Lion i butikken.


 


OS X 10.8 Mountain Lion er mere af det  samme.


For et års tid siden fortalte Steve Jobs om ?Back to The Mac?, og om hvordan man nu ville fokusere på at give de loyale Mac brugere nogle af de gode oplevelser iOS brugerne har.


Mountain Lion er for mange dog bare mere af det samme. Ny notifikations system, som med tiden vil tage livet af Growl. Hurtigere boot, messages, så du kan SMS?e til iPhones og så et facelift på docken. Selvom Apple reklamerer med over 200 nye features og forbedringer, så vil de fleste bare tage opdateringen for de få hundrede kroner den koster, og sige tak for det. Sådan lidt ala Windows 98 Second Edition, ?follow our leader?, uden og se om der overhovedet er noget i opdateringen de kan bruge.


Jeg kører OS X Lion på min iMac og OS X Mountain Lion GM på min Air, og for at være ærlig. Det er ikke den store forskel jeg mærker. OK, nogle ikoner er blevet federe, og når den kopierer filer, så ser det frækt ud med en statusbar i ikonet ligesom på iOS, men i min daglige brug har jeg ikke fundet de store forskelle, der retfærdiggør en ny OS X udgivelse.


 Sådan så OS X ud for 11 år siden. Tal om udvikling


 


Burde Apple ikke være innovative og komme med en OS XL snart ?


Det er altså 12 år siden at OS X blev annonceret, og i marts 2001 blev OS X 10.0 udgivet. Jeg siger ikke, at Apple har behov for at genopfinde den dybe tallerken, men burde de ikke snart revolutionere OS X, som de har med telefonen og tablet?en? 11 år fra 10.0 til 10.8. Chrome er på få år gået fra 1.0 til 20.0. (Det er måske også lige rigeligt nok.)


Ja, jeg ved det godt. Hvis det virker, så fix det ikke. Men havde vi altid gjort det, kørte vi stadig rundt i Ford T’er, og talte i Dancall telefoner. Verden drejer rundt, og nogle er så frække at sige, at den udvikler sig. Så måske det er på tide at man skyder rovdyret og så kommer med OS XL KillerOS, eller sådan noget?


 


Er jeg den eneste der brøler, og ikke bjergløven?


Under alle omstændigheder. Jo, jeg opdaterer også, men jeg sidder ikke oppe i nat og venter på den kommer, hvis den kommer, når apple store åbner igen.


Hvad syntes i?


Er jeg bare en sur gammel iHater, som bruger iPhone, iMac og Apple TV?, eller har jeg ret i at OS X har lidt under alle de andre ting Apple har fokuseret på?

Annonce