Forside Nyheder

Apple til Samsung: Giv os 15 mia. kroner


Apple kræver 15 milliarder kroner i erstatning for de tab, de mener at Samsung har påført dem ved angiveligt at stjæle touch-teknologier fra dem til deres smartphones og tablets.


Man skulle ellers ikke tro, at verdens mest værdifulde teknologiselskab manglede penge. Men til trods for deres status som producent af verdens mest populære smartphone, mener Apple alligevel, at de har lidt et substantielt tab, fordi Samsung har forbrudt sig mod Apple-patenter.


Efter at have haft held med at få Samsung Galaxy Tab 7.7 midlertidigt forbudt i hele EU, gør Apple nu klar til at møde Samsung i retten i Californien på mandag. Her gælder det deres påståede tab på det amerikanske marked, og det beløb er af FOSS Patents blevet anslået til at være ca. 190 kroner pr. solgt Samsung-enhed, der forbryder sig mod Apples patenter.


Det giver til sammen et beløb på 2,5 milliarder dollar, eller ca. 15 milliarder kroner. For at sætte dette beløb i perspektiv, så svarer det til at man ville kunne købe Grønland for de penge, hvis købsprisen svarede til Grønlands bruttonationalprodukt.


Det er primært tre touch-patenter samt en generel forbrydelse mod designpatenter, som Apple mener, er blevet brudt: nemlig “overscroll bounce” (den hoppende effekt, når man scroller for langt), “Tap-to-zoom” og en API til scrolling.

Annonce