Forside Nyheder

Beats køber sig ud af HTC


 


Beats Audio er ikke længere kontrolleret af HTC, efter at have købt en del af aktierne tilbage.


Beats Audio blev først kendt for designer-hovedtelefoner som “Beats by Dr. Dre” og siden som brand for lydkvaliteten i HTC smartphones.


Der er gået mindre end et år siden HTC og Beats annoncerede at de var klar til sammen at skabe en ny æra for mobillyd. HTC investerede 1,8 mia. kroner ($300 mio.) i aktier i Beats og tog kontrollen med det amerikanske lydfirma.


I tiden herefter lancerede HTC en portion nye telefoner med Beats lyd, men nu skilles en del af deres veje igen, skriver The Next Web.


Beats Audio køber 25% af deres egne aktier tilbage fra HTC, og overtager igen kontrollen med eget firma. Formålet er ifølge begge firmaer at give Beats Audio bedre muligheder for en global ekspansion.


Der har dog tidligere været spekulationer fremme om, at HTC ikke var tilfreds med partnerskabet med Beats. Spekulationer der opstod i kølvandet på en udskiftning på finansdirektør-posten i HTC, da den afgående topchef netop var en medvirkende kraft til aftalen med Beats.


HTC forventer et tab på knap 30 mio. kroner. Det vides endnu ikke om skilsmissen får betydning for lyden i fremtidige HTC smartphones, altså om de fortsætter med Beats eller kigger på andre muligheder.

Annonce