Forside Nyheder

Efter 24 timer: XBMC på Nexus Q


På et af CyagenMod-medlemmernes skrivebord kører Nexus Q (helt ude til højre) en root’et Android-software samt XBMC.


Som sagt, så gjort. Først kom XBMC til Android. Og nu har XBMC taget springet over på den lille Nexus Q-mediemaskine fra Google.


I går skrev vi om at XBMC var kommet til Android og snart vil kunne hentes i Googles Play Store. Dermed kunne det forventes, at den snart ville indfinde sig hos Googles mystiske Nexus Q-mediekugle. Det ville give ret meget mening, eftersom Nexus Q er en minicomputer med Android ombord, der fra fabrikken kun er lavet til at streame ting fra Google Play. Men den har al hardwaren, der skal til for at være en lækker, lille medieafspiller.


Mindre end 24 timer senere blev dette scenarie til virkelighed. Det er root-softwaren CyanogenMod 9, der nu er landet på Nexus Q, overført af folkene bag CM9 selv. Og de tog så lige XBMC med i købet.


Det betyder, at hvor Nexus Q var alt for uinteressant for danske HTPC-nørder at parallelimportere (den er kun til salg i USA indtil videre), kan den nu rent faktisk være en sjov hobby-dims at bestille hjem.


Hvis nogle af Recorderes læsere gør sig nogle erfaringer i den retning, hører vi gerne om det. Om ikke andet så i kommentarsporet herunder.


Man kan læse om hele projektet på CyagenMods Google+-side HER, hvor man også kan se en video af Nexus Q i aktion som Android/XBMC-maskine.


 

Annonce:
Forrige artikelRygte: Her er den nye PS3
Næste artikelIngen iPad-Office i denne omgang…og dog…
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.