Forside Detail

Elgiganten lukker butik i Odense


Butikken i Kongensgade i Odense City er nu lukket.


 


Butikken i Odense City blev lanceret som forbillede for nye mindre Elgiganten butikker i bymidter, men nu er den lukket.


Vi skriver december år 2003, opsvinget er i gang og der er ingen udsigt til den finanskrise som først rammer mange år senere. Elgiganten har store ambitioner, nu skal bymidterne også indtages.


Kalenderen svingede til 2004, og Elgiganten åbnede det år sit andet varehus i Odense bymidte. Fyn skulle nu være springbrædt til etablering af disse nye mindre cityforretninger flere andre steder i landet. Butikken i Odense var på 1800 kvm, mod de 3000-4500 kvm som Elgiganten normalt opererer med.


Her 8 år senere er det så slut, butikken i Odense City er lukket igen. Aktiviteterne er samlet i den anden og større Elgiganten på Gørtlervej i Odense.


Tilbage er en tom butik og en husleje der beløber sig til 20 mio. kroner frem til år 2019, hvis ikke det lykkedes at afhænde lejemået til anden side.


“Sådan er det nogle gange, når tingene udvikler sig i en anden retning, end det man havde regnet med.” udtaler direktør i Elgiganten Jesper Boysen til Fyens Stifttidende, og på spørgsmålet om det kan betale sig at lukke og dermed i værste fald miste omkring 20 mio. kroner svarer han:


“Vi har vurderet, hvad omkostningerne er ved at blive liggende og ved at satse på den ene butik, vi har på Gørtlervej” 

Annonce