Forside * Nyheder

Google kæmper mod Apple+Microsoft om Kodak-patenter


 


Google og Apple kæmper mod hinanden på mange fronter, et af dem går på at snuppe de vigtigste rettigheder.


Kodak gik konkurs tidligere i år, og som en del af afviklingen af boet blev det besluttet at sælge patenterne. De 1.100 patenter anses for så vigtige at nogle af markedets største spillere lige nu kæmper om dem.


På den ene side står Google i et konsortium med RPX Corp, på den anden side står Apple i et konsortium med Microsoft og Ventures Management. Det skriver The Wall Street Journal.


Kodak vurderer selv at patenterne er ca. 15,5 mia. kroner værd. Analytikere med indsigt i patenterne vurderer dog at det beløb er sat for højt. Patenterne omfatter bl.a. de kameraer som er blevet en af nøgle-funktionerne i smartphones og tablets i dag.


Hvis Kodak ender med at blive forgyldt ved salget er der ligefrem en mulighed for at rekonstruere den øvrige del af virksomheden, den der handler om film.


Selve auktionen af Kodak-patenterne er sat til den 8/8 2012, og der er to pakker at byde ind på.


Den ene pakke handler om patenterne til at opfange og bearbejde billeder på kameraer, smartphones og tablets. Den anden pakke handler om patenter til at lagre og analysere billeder mv.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.