Forside Nyheder

Mere nyt om iPad Mini


Her til morgen, Californien-tid, er der sluppet flere rygter ud om iPad Mini, eller hvad Apple nu vælger at kalde sin kommende syv-tommer-version af iPad. Det sidste er naturligvis forudsat, at den rent faktisk kommer, men når medier som Wall St. Journal, Bloomberg, Wired, Cult of Mac og CNET alle peger på det samme fra forskellige kilder, er sandsynligheden ret god.


Det seneste rygte går på, at det er Sharp, og ikke som forventet LG, der skal levere skærmen. Sharp skulle angiveligt levere en IGZO-skærm på 7,85 tommer til den lille iPad. IGZO står for Indium Gallium Zinc Oxide og er et materiale, som Sharp anvender i stedet for den silicium-art, som ellers bruges til LCD-skærme. IGZOs elektron-mobilitet er fyrre gange hurtigere end sidstnævnte, hvilket giver en hurtigere responstid på små skærme og mulighed for anvendelse af mindre pixels på store opløsninger. IGZO-skærmene skulle også både være væsentligt tyndere og mindre energiforbrugende end konkurrenterne.


I april meddelte Sharp, at de i øjeblikket fabrikerer store mængder af IGZO-paneler i størrelser ned til 7 tommer og 1280×800 pixels. Dette, sammen med det faktum, at Sharp netop har indgået en strategisk alliance med Apple-producenten Foxconn, får bl.a. Wired og Cult of Mac til at pege på, at det nok er en Sharp IGZO-skærm, der kommer til at sidde i den nye mini-iPad.


Det skal dog siges, at det samme rygte gik omkring den nyeste iPads Retina-skærm, men det blev som bekendt ikke tilfældet.

Annonce