Forside * Nyheder

Nye Windows Phone 8-smartphones fra Nokia 5. september?


Nokia og Microsoft vil ikke lade Apple løbe med al opmærksomheden, når sidstnævnte angiveligt lancerer både iPhone 5 og iPad Mini 12. september. Rygter fra flere forskellige kilder siger nu, at Nokia vil indkalde til pressemøde 5. september – ugen før Apple – for at vise deres nye Lumia-modeller frem.


Nokias normale Nokia World-event vil i år blive delt op i mindre bidder, og der er allerede annonceret en event for operatører og detailhandlende, der finder sted 5/6. september. De nye Lumia-modeller skulle angiveligt hedde Lumia 910 og 920. De skulle begge være multi-core-telefoner med HD-skærme.


Det særlige ved disse modeller er, at de har den nyeste version af Windows Phone ombord, Windows Phone 8, også kendt som Apollo. Dette system deler en fælles kerne med Windows 8, der lanceres officielt til oktober, og forventes at give WIndows Phone-platformen et ordentligt skub. Det skal der også til, hvis Microsofts smartphone-software skal overhale iOS som nummer to efter Android i 2015/16, som både Forrester og IDC har forudsagt i deres analyser.


Det kan blive første gang, vi ser egentlige mobillanceringer med Windows Phone 8 fra en stor producent, og derfor er der også flere, der gætter på at Microsoft enten holder deres egen event omkring samme tidspunkt, eller lancerer Windows Phone 8 sammen med Nokia.


Som vi kunne berette igår er der dog også Windows Phone 8-enheder på vej fra Samsung, og hvis Microsoft i stedet ved deres egen event vælger at vise disse frem sammen med Nokia-enhederne, kan de vise modeller frem fra Apples to største konkurrenter på smartphone-markedet. Det kan give dem et godt afsæt til at stjæle noget af opmærksomheden fra Apple.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.