Forside Nyheder

Samsung tabte: Google Galaxy Nexus er nu forbudt i USA


I den bitre krig mellem Samsung og Apple har sidstnævnte netop vundet et slag, da Samsung tabte en appel-sag omkring Google Galaxy Nexus-smartphonen. Nu er den forbudt i USA og trukket væk fra butikshylderne, heriblandt Googles egen Play Store.


Det er ellers kun en uge siden, at 6000 udviklere på Googles udviklerkonference, Google I/O, fik en Galaxy Nexus forærende, sammen med en Nexus 7 og mediekuglen Nexus Q. Måske havde Google set, hvad der var på vej og ville have det lokale restlager skudt af.


Stridens æble er den såkaldte “universelle søgning”, som Apple mener, de har patent på. Det indbefatter blandt andet søgning fra en mobiltelefon, der resultater i lokale søgeresultater. Dette vil Google nu forsøge at rette med en softwareopdatering, der skulle gå uden om de patenterede detaljer.


Det betragtes som et hårdt slag mod Google Now, den brugervenlige og lokale søgefunktion, som Google lancerede i sidste uge på Google I/O. Det er dog endnu uvist, i hvor høj grad funktionaliteten af Google Now bliver påvirket.


Der er visse onlinebutikker, der stadig har Google Galaxy Nexus i sortimentet, men om de rent faktisk leverer den, før softwareopdateringen er på plads, er en anden sag.

Annonce