Forside Indhold og distribution Radio

TEST: DAB+ til bilen fra MAXIMUM.


Det medfølgende DAB+ kit fra MAXIMUM består af antenne, modtager og fjernbetjening. Postkortet af huset i Toscana, er bare for at vise størelsen på modtageren. (FOTO: Recordere.dk)


 


TEST: DAB+ til bilen fra MAXIMUM.


Står du og skal på sommerferie, og savner du DAB+ radio i din bil, så har vi testet en af de smartere af slagsen, MAXIMUM Mobile DAB+, der bruger FM båndet på din bilradio til at afspille DAB og DAB+ indhold.


Lige inden sommerferien blev vi kontaktet af Kjaerulff 1 Digital A/S, der er danske distributør af MAXIMUM?s digitale produkter (DVB modtagere og nu også DAB+ radioer). ?Kunne i tænke jer at prøve vores nye DAB+ radio til indbygning i bilen??. Det kunne vi da godt, men så skal vi have med det samme, for så kunne den da få en tur ned igennem Europa som test bonus. Dagen efter havde redaktionen modtaget radioen. 


Let at montere, svær at skjule


MAXIMUM Mobile DAB+ kommer i en lille papkasse, og forvent ingen designpriser for udseende. DAB radioen er bygget og designet til at monteres gemt væk i konsollen eller baggagerummet. Mens antennen skal monteres i forruden. Af respekt for mit ægteskab, valgte jeg at smide antennen på gulvet i testperioden, og lægge radioen i en lille sidekurv.


Det tager ikke mere end 2 min. at få startet systemet op, og i manualen, der også er på dansk, kan man læse, at man på frekvens 87.6 FM kunne finde DAB radioen, og det gjorde den også let. Hvis frekvensen er optaget, kan man trykke på FM knappen på den medfølgende fjernbetjening, og så får man en ny frekvens at finde DAB+ radioen på.


Når radioen får strøm skanner den selv hurtigt DAB båndet for at finde de radio stationer der er.


Radioen bruger strøm fra 12V stikket (cigarettænderen), og så skal man blot smide antenne kablet i, og så er man kørende. Der er også en AUX indgang, så har din nuværende bilradio ikke dette, kan du også tilslutte en MP3 afspiller til det stik.


 På RDS displayet vises hvad kanal du lytter til. BEMÆRK, at det kun er P6 BEAT, der kommer fra DAB radioen, resten er FM kanaler. (FOTO: Recordere.dk)


 


Din FM radio SKAL understøtte RDS.


For at få glæde af MAXIMUM Mobile DAB+, skal din nuværende FM radio i bilen understøtte RDS (Radio Data System), da du ellers ikke kan se info i din radio, om hvad du lytter til, og hvor i en menu du er.


Du kan også se signalstyrke på de enkelte radiostationer via RDS.


 


Lille smart fjernbetjening


Den medfølgende fjernbetjening bruges til at skifte radiokanaler, og på displayet på din FM radio, kan du se hvad Radio station du har valgt. Man kan springe alfabetisk, så hvis man vil gå fra 24syv til The Voice, behøver man ikke at skulle igennem alle DR kanalerne først.


Desværre var der ikke batteri med til den fjernbetjening vi fik, men mon ikke det var en fejl ved pakningen.


 Signalstyren på en given DAB radio (FOTO: Recordere.dk) 


MAXIMUM Mobile DAB+ er smart, hvis?


MAXIMUM Mobile DAB+, er smart hvis du ønsker en helt skjult løsning, og er villig til at betale for montagen, eller selv er en ørn til at skille bilen ad.


Jeg tror sagtens man kan montere antennen bag konsollen også, men det kræver at man ikke har ti tommelfingre, og er ferm til det. Alternativt koster det nok et par timer hos en autoelektriker, at få den monteret. DAB kræver bare ekstremt meget af antenner, så sørg for at få den medfølgende tape antenne monteret rigtigt første gang.


MAXIMUM Mobile DAB+ fungerer rigtigt godt, og dens modtagelse var god. Jeg havde lidt problemer i starten med at forstå hvordan man fandt kanalerne, men det virker let, hvis man lige gider at bruge 5 min. på at læse manualen.


 


Specifikationer  • Kompatibel med alle FM RDS bilradioer – der er derfor ingen grund til at udskifte den eksisterende FM RDS radio.
  • Hurtig auto-tuning af DAB-kanaler – nem adgang til et stort udvalg af DAB-kanaler.
  • Stationsnavn og programinfo vises i displayet på den eksisterende RDS radio.
  • MAXIMUM Mobile DAB+ får strøm via standard 12 V cigarstik.
  • Valgbar FM-frekvens via fjernbetjeningen.
  • Automatic Frequency Change (AFC) finder automatisk den bedste ledige FM-frekvens.
  • Den medfølgende DAB-antenne er nem at montere i ruden og optimeret til digital modtagelse.
  • Hovedenheden kan let gemmes væk i fx handskerum eller bagagerum.
  • AUX-indgang til tilslutning af alle MP3-afspillere/telefoner med 3,5 mm minijackstik.
  • Adgang til 12 forudindstillede stationer via 4 knapper på den radiostyrede fjernbetjening.


MAXIMUM Mobile DAB+ koster ca. 1.100,- og er i handlen nu.

Annonce