Forside Nyheder

WPC dag 1: Windows 8 er klar om en måned


Tami Reller, Microsofts Corporate VP og CFO for Windows og Windows Live, præsenterede Windows 8 på en række devices på WPCs første dag.


 


Recordere er taget med Microsoft til Worldwide Partner Conference i Toronto, hvor Microsoft i disse dage viser visioner og nyheder frem til 16.000 journalister, partnere og medarbejdere.


Mandagen startede med en åbningskeynote, hvor Steve Ballmer blandt andet kaldte 2012-2013 for det største år for Microsoft nogensinde. Men lynhurtigt kom snakken til at gå på den største lancering i dette år: Windows 8.


Windows 8 er nemlig 99 procent færdig, og vil om en måned blive udsendt i RTM-versionen til fabrikanter og partnere. Selvom sidstnævnte får fingre i den færdige Windows 8 Pro i starten af august, kommer den brede offentlighed først til at få den mellem fingrene i slutningen af oktober.


 


Tag Windows 8 med dig


Microsoft benyttede dog også lejligheden til at vise nogle nye features i Windows 8 frem. En af dem, der fik allermest bifald, var Windows To Go, der er en såkaldt “portable” Windows. I princippet betyder det, at du kan tage en hel Windows-installation, inklusive alle programmer, dokumenter og de sikkerhedsforanstaltninger, som din IT-chef har sat ind på dine arbejdscomputer, og proppe den ned på en USB-stick.


Når du så sætter sticken i en hvilken som helst anden Windows 7- eller 8-maskine, booter den simpelthen op fra sticken og kører Windows derfra, som en komplet kopi af den maskine, du har hentet den fra.


 


Automatisk synkronisering til SkyDrive


En anden populær feature er synkroniserings-featuren i Windows 8. Fra denne Windows-version får alle brugerne pr. automatik en SkyDrive-konto, hvortil såvel dokumenter som indstillinger kan synkroniseres. Det betyder, at hvis du installerer en ny app, ændrer baggrundsfarven på Windows Metro-interfacet eller gør noget helt tredje, sker den samme ændring på de andre Windows 8-versioner, du arbejder med.


Så hvis du ændrer det på din Windows 8-tablet, sker de samme ændringer på din Windows 8-laptop automatisk, og i det omfang, det er muligt, også på din Windows Phone. Princippet er helt sikkert “inspireret” af Apples iCloud-system.


Vi fik også endelig at vide, hvor meget det vil koste at opgradere fra Windows 7 til Windows 8 – det koster blot 119 kroner.


 


Ingen nye devices


Det var småt med nyhederne på device-siden på den første dag. Tablet’en Surface blev f.eks. ikke vist frem, da Tami Reller (bill.) demonstrerede Windows 8 i praksis.


Rygtet vil dog vide, at vi kommer til at se mere til den tirsdag. Til gengæld viste Reller Windows RT frem kørende på tablets fra bl.a. Qualcomm og Samsung.


Mest spændende var dog de mange helt almindelige (ukonvertible) Windows 8-laptops, der vil komme med touchskærm fra blandt andet Acer, Lenovo og Asus.

Annonce