Forside Nyheder

Android har overtaget Europa


Kilde: Statista


 


Apple-boss Tim Cook indrømmede forleden, at det ikke står så godt til i Europa. På smartphones vinder Android.


Da Apple fremlagde seneste kvartalsregnskab forleden, måtte Tim Cook indrømme at på ét marked gik det ikke helt så godt som det kunne. Det er Europa.


Som vi kunne fortælle forleden dag, så er Samsung blevet konge af Europa indenfor smartphones og Android sidder tungt på markedsandelen, hvor over 65% af salget gik til Android i july.


Oversigten ovenfor viser Androids dominans i Europas fem største markeder.


Størst er Android i Spanien, hvor hele 87,1% af smartphone-salget nu går til en Android-baseret enhed. I de samme fem lande sidder Apple på 14,4% af markedet (som gennemsnit).


Apple har altså mistet fodfæste i Europa, indenfor smartphones. En udvikling der dog kan vende når næste iPhone kommer. Ifølge Kantar Worldpanel, der står bag tallene, sidder mange Apple-kunder lige nu og venter på næste model.


Den økonomiske krise i Europa vurderes at have en negativ indflydelse på salget af de dyre smartphones, men Apple-køberne er kendt for deres loyalitet.


I Storbritanien er loyaliteten overfor Apple hele 80%, og 92% af dem der ejer en iPhone nu vil købe sådan en igen næste gang. Så en del af nedgangen i Europa kan forklares med, at nuværende iPhone-ejere ikke bruger penge lige nu, fordi den ny model er på trapperne.

Annonce