Forside Nyheder

Apple kiggede på B&O mobil


 


Husker du mobiltelefonen fra Bang & Olufsen, den de lavede sammen med Samsung? Den kiggede Apple også på i forbindelse med udviklingen af iPhone.


Inden Apple besluttede sig for at gå efter en ren touch-skærm og ingen knapper, der kiggede de også på mobiltelefonen fra Bang & Olufsen, som de fandt interessant. Det er den telefon som B&O lavede sammen med Samsung.


Steve Jobs fandt ideen med en stribe knapper placeret rundt om et “iPod-hjul” spændende, og spurgte designchefen Jony Ive om ikke de kunne lave noget tilsvarende i forbindelse med iPhone. Det skriver The Verge.


Jobs mente dog at designerne hos B&O havde ødelagt en genial idé, ved at placere tasterne på en for ham ulogisk måde. B&O havde placeret tallene som på en drejeskive telefon, bare omvendt. Hvor drejeskivens tal gik mod uret, var tallene her placeret med uret.


Sæt tallene som på et ur med 3, 6, 9 og * i de vandrette og lodrette positioner, lød forslaget til forbedring fra Jobs.


 Foto: The Verge


 


Efter at Apple havde have haft B&O-mobilen inde til test modtog Jobs den første bedømmelse:


Den er mærkelig at holde ved, lød konklusionen, hvorefter test-personen beskriver de øvrige tekniske detaljer.


 Foto: The Verge


 


 


Apple blev inspireret af Samsung/B&O


Nu endte iPhone ikke med at få den inspiration fra B&O, men Samsung bragte det op i forbindelse med den igangværende retsag i USA. Bare for at vise at Apple også kunne finde inspiration i et Samsung-produceret produkt.


Men det at Apple faktisk overvejede at bygge en iPod om til en telefon, gør næsten kun Steve Jobs joke på scenen, under iPhone-præsentationen, endnu sjovere.


Det var her at han præsenterede den nye iPhone, som en iPod med drejeskive. Det var altså slet ikke så langt fra de indledende tanker, som man lige skulle tro.


 


Annonce