Forside Nyheder

Archos’ tablet er 15% tyndere end iPad


Archos lavede tablets til underholdning, dengang iPad stadig bare var en glimt i Steve Jobs’ øje. Ja, endda længe før. Deres nye Android-tablet viser, at de stadig er med i gamet.


Med Archos 101 XS viser Archos, at de stadig er langt fremme, når det gælder fabrikationen af anderledes, men attråværdige tablets. XS står for X-tra Slim, og det er der god grund til at kalde den. Archos 101 XS er nemlig kun 8mm tyk, og ifølge presseudmeldingen fra Archos dermed 15% tyndere end iPad. Og det, selvom der stadig er fundet plads til en 10.1″ skærm (som navnet også antyder.)


Skærmen har en opløsning på 1280×800 pixels, men vi har ikke fået noget at vide om pixel-densiteten endnu. Til gengæld sidder der en Texas Instruments OMAP 4470 CPU i den (svarende til en ARM Cortex-A9-chip på et sted mellem 1.5 og 1.8 GHz) i den. Denne er flankeret af en PowerVR SGX544 GPU.


  


Archos XS er også “slank” på prisen, der starter ved 3.000 kroner. Den fås kun med 16GB ram, men disse kan så til gengæld udvides op til 64GB via microSD. Som nævnt er det en Android-tablet, der har ICS ombord, der dog allerede inden slutningen af året vil blive opgraderet til Jelly Bean.


Den mest unikke feature ved 101 XS er dog nok det cover, der følger med. Det er et 5 mm tykt plastikcover, der har et tastatur på indersiden. Det er ret godt tænkt – især til prisen.


Archos 101 XS kan købes i Danmark fra oktober.


Annonce