Forside Nyheder

Asus Transformer med LTE på vej til Danmark?


Der var mange, der blev skuffede, da den nye iPad i marts viste sig kun at kunne køre med LTE i USA. Men nu kan der være en trøst på vej i form af, hvad mange anser for at være en af IPad’ens tætteste konkurrenter, Asus Transformer Pad.


Det tyske website Tabletblog.de har nemlig viderebragt en pressemeddelelse, hvor Vodafone i Tyskland annoncerer lanceringen af modellen Asus Transformer Pad Infinity med modelnummeret TF700KL i en version, der understøtter det tyske LTE-net. I Tyskland kører VodafoneLTE  på 800MHz-båndet, og har ret til at bruge 2600 MHz-båndet.


De er de to frekvenser, som bliver brugt i Danmark hos Vodafones faste, danske samarbejdspartner, TDC. Lige nu er det kun 2600 MHz-frekvensen, der er i brug, men i lighed med Telia og Telenor vandt TDC i juni en licens til at køre LTE på 800 MHz-båndet.


Den nye Transformer TF700KL understøtter altså med sikkerhed 800 MHz-båndet, som Vodafone kører med nu, og som til næste år vil blive brugt til LTE af Telia, TDC og Telenor.


Det er dog sjældent, at LTE-enheder laves til kun at understøtte en enkelt frekvens, og da Vodafone i forvejen ejer retten til at benytte 2600 MHz, er det ret sandsynligt, at denne frekvens også understøttes af den nye udgave af Asus Transformer.


Hvis det er tilfældet, vil man kunne køre en tur over grænsen så snart TF700KL lander og hente en ikke-simlåst Transformer – ifølge pressemeddelelsen for omkring 6000 kroner – og bruge den til LTE i Danmark. Så er det formodentlig kun et spørgsmål om tid, før den også lander i Danmark, eller nogen begynder at parallelimportere den.


Den nye LTE-udgave vil blive vist frem på IFA, hvor Recordere naturligvis er til stede.


Du kan læse mere om ASUS Transformer Pad Infinity-serien HER.

Annonce:
Forrige artikelRygte: PlayStation 4 får 4K opløsning
Næste artikelSamsung vil appellere Apple-dom
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.