Forside Nyheder

Commodore 64 fylder 30


For nogle vil det være et skræmmende faktum, for andre et nostalgisk tilbagekig over skulderen. Men vi kommer uanset hvad ikke uden om, at det i denne tid er 30 år siden, Commodore 64 blev sendt ud til verdens butikker.


“Brødkassen” blev introduceret i januar 1982, men kom først på gaden i august samme år. Til at starte med var det mildest talt småt med softwareudvalget, men efterhånden, som den lille maskine blev solgt i utallige eksemplarer, endte den med at blive 80’ernes mest populære spillemaskine.


Men ikke nok med det. Sammen med dens varianter (såsom Commodore 128 og den bærbare Commodore SX64) har den solgt i 21 millioner eksemplarer, hvilket er mere end nogen anden hjemmecomputer til dato.


Commodore 64 har startet mange IT-geniers karrierer, mens C64’erens egen skaber, Jack Tramiel døde tidligere på året.


Hvis du har et godt Commodore-minde, vi kan fejre den runde fødselsdag med, del det endelig i kommentarfeltet herunder.

Annonce