Forside Nyheder

H.265 er på vej


MPEG-gruppen har brugt deres sommer på fornuftig vis. De har sat sig ned og er blevet enige om, hvad der skal efterfølge den ultrapopulære H.264-standard, der ligger bag den ultrapopulære MPEG4-kompression.


Sidstnævnte er nærmest blevet allestedsnærværende, dels fordi den ligesom Mp3-kompressionen gjorde det for musikken, har gjort video meget nemmere at distribuere via nettet. Såvel lovligt som ulovligt.


Men nu lover MPEG-gruppen, at den næste standard vil halvere den båndbredde, der skal bruges på at sende video gennem nettet.


I stedet for H.265 kan den dog komme til hedde HEVC ? High Efficiency Video Coding. Det er også et langt mere mundret navn end det førstnævnte.


Man kan læse om den nye standard på en blog hos Ericsson, der er et af firmaerne i MPEG-gruppen, Her kan man blandt andet læse, at den nye standard måske allerede kommer ud til forbrugerne via kommercielle produkter til næste år.


Hvis det betyder højere kvalitet og mindre hakken i netstreaming på mobile platforme, bliver der vendt to tommelfingre op herfra!

Annonce