Forside Nyheder

Hov – hvor blev YouTube-app’en af?


Da iOS 6 beta 4 røg ud til udviklerne igår, manglede der et eller andet. Der gik dog ikke længe, før app-programmørerne fandt ud af, hvad det var: YouTube var forsvundet.


Apple har droppet at lægge YouTube på som standard i de kommende iOS-modeller. Det ses som endnu et skridt på vej hen imod en total frigørelse af partnerskabet med Google, som er blevet surere og surere, efterhånden som Android er blevet mere og mere populært. Som bekendt er dert Apples opfattelse, at Android i meget høj grad er baseret på iOS, hvilket i sin tid fik Steve Jobs til at sværge en “Thermonuclear” krig mod Google.


Efterhånden som licenserne, der blev indgået i forbindelse med iPhone-launchen i 2007 udløber, vil Googles produkter derfor ikke længere være integreret i iOS som standard. Det gik i første omgang ud over Google Maps tidligere på året, og nu er tiden altså kommet til YouTube-app’en.


En Google-talsmand bekræfter dog overfor The Verge, at Google er på vej med deres egen YouTube-app, der vil kunne hentes i App Store, og skulle give brugerne en endnu bedre YouTube-oplevelse end tidligere.

Annonce