Forside IFA IFA 2012

IFA 2012: Er 4K TV i virkeligheden ude for tidligt?


Sony’s 84″ 4K TV ved siden af et 84″ LCD TV. (Foto recordere.dk)


 


IFA 2012: Er 4K TV i virkeligheden ude for tidligt 
  …eller for sent


Det vælter ud med nyheder fra det europæiske forbrugerelektronik Mekka i Berlin. En af nyhederne er fremvisningen af 4K TV. Men er vi forbrugere i virkeligheden klar til det?


Flere af de store TV producenter står klar med fremtidens Ultra Definition TV, med en opløsning på hele 3.840 x 2.160 pixels og et endnu skarpere billede. På Sony?s stand kan man se deres KDL-84X9000, der med 4K opløsning og en speciel chip til 4K upscaling skulle give et endnu mere fantastisk billede.


Ved siden af vidunderet står et almindeligt ?kedeligt? 1080p TV, og ser så sørgeligt ud med sine pludseligt kedelige farver og sit grynede billede.


 


Hvor er indholdet?


Nu har recordere.dk rendt rundt på pressedagen og kigget på 4K skærme, og nuvel  det bliver så godt, og jeg kan allerede nu se filmselskaberne slikke sig om munden, når man engang skal til at sælge 4K film på et eller andet medie. Men de er også her man er nødt til at stoppe op.


Hvor er indholdet?, hvad skal man egentligt bruge et 4K TV til over 100.000 kr. til lige nu?


Spørger du sælgere og produktansvarlige så har de ikke svaret. For 4K panelerne er klar, og så skal de smides  på markedet, og der skal nok være nogle kunder der har penge nok, og køber dem, og dem om det.


Vi er ikke faldet over en eneste ægte 4K afspiller, og vi er ikke faldet over en eneste filmproducent, der er klar med 4K indhold til konsumentmarkedet. OK, der mangler stadig nogle haller, men ingen af “de store” har noget klar.


 


OK, passiv 3D i fuld HD


Ret skal være ret. 4K har en fordel. Er du til passiv 3D, så får du nu fuld HD 3D oplevelse, fordi opløsningen giver mulighed for det, og du får også Full HD multiview, hvor to personer kan se forskellige programmer på skærmen med deres multiview briller på. Og Google Maps ser også godt ud i 4K på Smart TV.


Det opskalerede indhold bliver da også skarpere, men så længe det er opskaleret er det jo ikke “the real deal”.


 Rejsen fra 1080p til 4K opløsning. (foto: recordere.dk)


 


Hvad syntes du?


Først og fremmest innovation er fantastisk. Og denne lille artikel er ikke ment som et angreb på det vi alle elsker, nemlig nye og fantastiske teknologier og produkter, men mere et stop lige op og se det større billede. Er vi i gang med at lancere en teknologi som markedet ikke er klar til?


Blu-ray vandt HD format krigen, men tabte folks hjerter fordi det tog alt for længe fra de vandt til de var oppe i omdrejninger og lancerede film der var interessante nok at købe. 21:9 formatet kom og gemmer sig stadig, fordi industrien ikke støttede op om det, og allerede nu har man godkendt 8K som standard for billederopløsninger 8-10 år ude i fremtiden.


Så selvom 4K er tidligt ude, kan det allerede nu være for sent. Skal du have et 4K TV?
 

Annonce:
Forrige artikelIFA 2012: Samsung og LG OLED TV på videoer
Næste artikelSony demonstrerer forskellen på 4K og normal TV
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.