Forside Nyheder

Kinect kravler ind i din smartphone


Kinect er ikke bare en sjov dims, Microsoft har lavet. Det er en seriøs strategi for firmaet, hvilket to nye patentansøgninger viser.


Der er egentlig ikke noget nyt i, at Microsoft gerne vil bygge sin Kinect-teknologi ind i hvad som helst, så alt fra mobiltelefoner over TV-apparater til køkkenudstyr kan styres med lidt viften med hænderne og lidt råberi. Men nu ser vi for første gang en officiel anerkendelse af, at firmaet er på vej i denne retning med sit såkaldte dybde-kamera.


Et nyt patent, som Microsoft netop har ansøgt om, og som websitet Engadget har fået øje på, viser en teknologi, hvor et dybde-kamera á la Kinect bygges ind i en mobiltelefon, der så i højere grad end nu kan genkende dit ansigt, din stemme og kan placere sig selv i et tredimensionelt rum. Anvendelsesmulighederne er mange, lige fra 3D-modelering af ens egen krop, så man ved, hvilket tøj, man skal købe, til naturlig, intuitiv styring af alverdens devices fra din mobil.


Som om det ikke var nok, har Microsoft også søgt om et andet Kinect-patent, der går ud på at anvende et dybde-kamera i filmproduktion. Hvor det idag kræver meget dyrt grej at lave Motion Capturing (som vi kender det fra f.eks. Avatar og et hav af film siden), så kan Kinect opfatte dine bevægelser på en måde, der kan omsættes til filmgrafik meget billigere. Og det vil Microsoft naturligvis gerne have patent på.

Annonce