Forside Nyheder

Metro kommer bare til at hedde Windows 8


 


Microsoft har fundet et nyt navn til Metro-interfacet, men det er ikke ligefrem verdens mest opfindsomme. Omvendt giver det god mening ud fra et markedsføringssynspunkt.


Metro-interfacet hedder fra den officielle lancering ikke Metro, men bare Windows 8. Den brugerflade, der erstatter start-menuen i Windows 8, er altså ikke særskilt fra resten af systemet længere og har derfor ikke sit eget navn. Så er der heller ikke nogen forvirring om Windows 8s navn, når systemet skal markedsføres.


At Microsoft har valgt denne strategi, angiveligt efter pres fra bl.a. den tyske METRO-koncern, demonstrerer bare endnu mere, hvordan firmaet er stålsat på at gøre Windows til et “touch-first”-system. Nyheden kommer nemlig lige efter, at firmaet har bekræftet, at man ikke i den færdige udgave af Windows 8 vil kunne starte op direkte til desktoppen. Man skal forbi TIFKAM – The Interface Formerly Known As Metro – først.


Det nye interface har splittet vandene blandt Windows 8-betatesterne, selvom det egentlig var meningen, at det skulle give en større samhørighed mellem de forskellige Windows-platforme, uanset om man tilgår dem via touch eller tastatur og mus.


Det vil vise sig, når Windows 8 lanceres officielt til oktober, hvordan publikum tager imod den nye “start-menu-overflade.”

Annonce