Forside Nyheder

Øv, forbigået igen. Android får nordisk søgning minus Danmark

 


 


Google opdaterer deres Voice Search til Android og tilføjer 13 nye sprog, deriblandt alle vore nordiske broderlande.


Det var lige ved og næsten. Google har opdateret deres Voice Search i Android, men forbigået Danmark.


Voice Search i Android giver adgang til at lave søgninger med stemmen. Istedet for at skrive hvad der søges efter, kan man bare spørge. Er der en italiensk restaurant i nærheden? Hvor højt er himmelbjerget? Hvordan gik Brøndbys sidste kamp?


Det skorter ikke på undskyldninger, når det forklares hvorfor man ikke allerede kan søge på dansk. En af de undskyldninger der går igen, er at Danmark er et for lille sprogområde, til at udvikle talegenkendelse.


Den undskyldning kan godt pakkes sammen nu, for Google har opdateret deres talesøgning i Android og tilføjet alle vore nordiske broderlande. Nu forstår den både norsk, svensk, finsk og islandsk.


Men altså ingen dansk i denne omgang. Der er i alt 46 lande på listen nu hvor de nye sprog, udover de nordiske lande er baskisk, bulgarsk, katalansk, portugisisk, galisisk, ungarsk, islandsk, rumænsk, serbisk og slovakisk.

Annonce