Forside Nyheder

RED bidrager til FPS-diskussionen med videodemo

  


På REDs hjemmeside kan man nu selv få syn for sagn om, hvordan højere frame rates påvirker ens oplevelse af digital video.


Da vi for nyligt bragte nyheden om, at Peter Jackson får lov til at distribuere en 48 FPS-version af første del af filmtriologien “The Hobbit”, affødte det en hel del diskussion.


Recordere.dk er formodentlig det forum i Danmark, hvor flest mennesker med indsigt i visuel forbrugerelektronik interagerer med hinanden, så det kan ikke undre, at der kom mange kvalificerede indlæg i debatten. Debatten afspejler dog en debat, der også foregår i film- og TV-branchen, ikke mindst her i Hollywood, hvor overtegnede reporter befinder sig.


RED, et firma, der med fremragende digitalkamera-teknologi er braget ind det professionelle filmkameramarkedet og har stjålet markedsandele fra de gamle koryfæer, bidrager nu med ammunition til de folk, der er optimistiske i en fremtid, hvor film vises i mere end 24 frames per sekund.


REDs hjemmeside kan man nemlig se videodemo’er af 24 fps mod 60 fps og selv bevidne forskellen, når det gælder optagelse af action-sekvenser. Parametre som videogengivelse via nettet og diskussionen om celluloid kontra D-cinema helt generelt bør dog også spille ind.


Bolden er hermed givet op til debat: Er 60 fps bedre end 24?

Annonce