Forside Nyheder

Spionudstyr: Se igennem vægge med WiFi


Ved at bruge kontorens normale WiFi-router (2) kan skurken (1) spores igennem væggen. Foto: Wired


 


Ingeniører fra University College London har fundet en metode, til at se igennem vægge ved brug af trådløse netværk.


Se igennem vægge ved brug af et normalt trådløst netværk. Det lyder som noget spionudstyr som Q kunne finde på at udlevere til James Bond, inden Agent 007 drager ud i verden for at bekæmpe skurke. Men teknikken virker, det har ingeniører fra University College London (UCL) demonstreret, skriver Wired UK.


En radar kan via radiobølger opfange objekter i bevægelse. Det kaldes Doppler-effekten. Der udsendes radiobølger, og når de møder et objekt i bevægelse, så ændres deres frekvens. Radaren kan derefter detektere de objekter som bevæger sig, og ignorere de stillestående.


Ved at kombinere den viden med de WiFi-routere som snart findes overalt, er det muligt at se igennem vægge. Spionudstyret har to antenner, den ene opfanger de direkte radiobølger fra WiFi-routeren, og den anden opfanger de reflekterede radiobølger.


En computer bearbejder herefter data fra de to antenner, og på den måde kunne ingeniørene detektere personer bag en ca. 30cm tyk væg. Hvor mange de var, hvilken retning de bevægede sig samt den hastighed hvormed de flyttede sig.


Ingeniørene bag mener at teknologien kan forbedres til et niveau, hvor apparatet kan se de bevægelser en brystkasse laver når man ånder. Så selvom personen bag væggen prøver at stå helt stille, vil de bitte små bevægelser aligevel afsløre tilstedeværelsen.


Facinerende udvikling, men også lidt skræmmende hvis den slags havner i de forkerte hænder. Tænk hvis indbrudstyven lige kan tjekke om der er nogen hjemme, inden han går ind.

Annonce:
Forrige artikelRygte: Er det her Apples nye connector?
Næste artikelDødens gab snart på Blu-ray
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.