Forside Nyheder

TDC fejrer 130 års jubilæum


TDC fejrer 130 års jubilæum


Den 21. august er det præcis 130 år siden, C.F. Tietgen stiftede Københavns Telefon-Selskab, som senere blev til Kjøbenhavns Telefon Aktieselskab ? eller i daglig tale KTAS. Sammen med de øvrige regionale telefonselskaber blev det senere til TDC. Derfor fejrer TDC nu sit 130 års jubilæum, blandt andet med en stor udstilling om ?Telefonens Triumf? på Post & Tele Museum i København.


Mens der i 1882 blot var 400 abonnenter, kunne TDC i det seneste regnskab melde om mere end 9,6 mio. kundeforhold. Udviklingen har alt i alt været enorm, fortæller TDC?s adm. direktør og koncernchef Carsten Dilling:


?Selvom C.F. Tietgen var et rent forretningsgeni, tror jeg ikke, at han i sin vildeste fantasi kunne have forestillet sig, hvad hans lille telefoncentral med tiden skulle udvikle sig til. Fra telefonen som noget for de få til i dag, hvor vi får det hele ? telefoni, internet, tv og underholdning ? leveret på den samme platform, uanset hvem og hvor vi er, og hvornår det passer os.?


Birgitte Wistoft, der er direktør for Post & Tele Museum, finder TDC?s rolle interessant:


?Vi har at gøre med en virksomhed, hvis udvikling er vævet tæt sammen med hele Danmarks udvikling. I løbet af de 130 år, der er gået, har Danmark udviklet sig fra et landbrugs- til et kommunikationssamfund, hele tiden med telekommunikation i en central rolle via de virksomheder, der i dag er samlet i TDC.?


Carsten Dilling er helt opmærksom på, at han står i spidsen for en virksomhed med en helt særlig arv:


?Jeg er oprigtig stolt af at være en del af en virksomhed, der i så udpræget grad har spillet en rolle i Danmarks udvikling til et af verdens førende it-samfund. I TDC står vi på fundamentet af 130 års historie, og vi vedkender os, at denne historie giver os en helt særlig rolle i det danske samfund. Både nu og i fremtiden.?


TDC investerer hvert eneste år adskillige milliarder kroner, for at Danmark kan bevare sin position som et kommunikationssamfund i verdensklasse. Det betyder, at mens der for 130 år siden kun var telefonkabler ud til nogle få hundrede kunder, kan TDC?s samlede netværk i dag nå mere end syv gange jorden rundt.


Udstillingen ?Telefonens Triumf? åbner for offentligheden den 22. august på Post & Tele Museum i København. Der er gratis adgang til museet.


Kilde: Pressemeddelse, TDC

Annonce:
Forrige artikelIFA 2012 kalender
Næste artikelDe unge: CD’en er lagt i graven om 4 år
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.