Forside Produkter HiFi & Surround

TEST: Q Acoustics Q7000 5.1 surround højttalere


Q7000 sættet består af 4 satellitter, 1 center højttaler, og en ikke helt lille men god subwoofer


 


TEST: Q Acoustics Q7000 5.1 surround højttalere


Recordere.dk blev kontaktet for nyligt for at høre om vi kunne være interesserede i at teste det anmelderroste Q Acoustics Q7000 5.1 højttaler sæt.


Q7000 serien vandt sidste år engelske WHAT-HIFI?s pris som bedste 5.1 højttalersæt, og derfor er det jo spændende om de kan leve op til den fine pris.


 Det var ikke en lille kasse, der dukkede op på redaktionen. 29 kg. vejer sættet, så den lokale UPS chauffør var ikke begejstret


 


Udpakningen


Q7000 sættet kommer i en stor papkasse indeholdende 4 satellitter (7000LR), en centerhøjttaler (7000C) og en stor subwoofer (7000S). Sættet findes både i hvidt og sort i højglans.


I indpakningen finder man også et audio kabel til subwoofereren, samt nogle gummifødder, en umbraco-nøgle og et par hvide handsker til at undgå at fedte de blanke højttalere ved monteringen.


 Nej. Det er ikke Michael Jackson der tester, men de hvide handsker beskytter højglansen, når man piller.


 


Gitteret på fronten af højttalerne kan tages af, hvis man bedre kan lide at kigge på enhederne, end på det ovale gitter.


Designet er flot, og dommen fra min kone tyder på høj WAF (Wife Acceptance Factor), nok mest fordi de ikke fylder så meget. Til gengæld så fylder subwooferen rigeligt.


 


 
7000LR med og uden frontgitter.  Højttalerne fylder ikke meget i landskabet.


 


Installation


Der er jo ikke meget hokus pokus i at installere højttalere. Højttalerne har deres stik i foden, og det fungerer let ved, at man trykker stikket ned, og monterer kablerne i hullerne, der så strammes op når man fjerner trykket.


  


Foden kan i øvrigt både bruges som stander og vægbeslag, da man kan justere dem, så de enten står eller hænger.


Satellitterne består af 2 gode mellemtone enheder og en tweeter, som naturligvis slet ikke giver nok bas uden den medfølgende subwoofer.


 7000S med sidepanel afmonteret. Til højre ses tilslutningerne.


 


Subwooferen kræver den medfølgende umbraco-nøgle, da alle stik er belejligt skjult bag sidepanelet. På subwooferen kan man både bruge en sub udgang, eller L/R højttaler kabler, hvis ens forstærker ikke har en dedikeret subwoofer udgang.


På toppen af subwooferen er der mulighed for at indstille styrke og crossover (fra hvad frekvensområde skal bassen tage fra), så man selv vælger hvor kraftig bas der skal til.


Subwooferen er naturligvis aktiv med egen forstærker, og skal derfor tilsluttes et stik i væggen.


 


 
Sådan ser 7000S ud med sidepanel på. Den ligner et mid-size PC kabinet.


 


Stor lyd i lille indpakning


Jeg har testet højttalerne i knap 3 uger, og syntes de lyder godt med de rigtige indstillinger. Jeg brugte min Yamaha?s autoindstillingsprogram, hvor man monterer en mikrofon og så kalibrerer forstærkeren selv lydstyrke på de forskellige enheder.


Som 5.1 højttalersæt skuffer Q7000 ikke. Vi testede med både Action og koncert film på Blu-ray med DTS-5.1 lyd, og jeg kan sagtens anbefale dette sæt som lydkilde til filmlyd.


Center højttaleren giver klar og sprød dialog, hvor man let kan høre hvad folk siger.


Også ved 2.1 lyd var jeg imponeret over dybden i lyden. Det kom sig f.eks. til kende ved gennemlytningen af soundtracket til Le Grand Bleu, som jeg er helt vild med.  Subwooferen backer godt op, og uden den falder det hele fra hinanden.


Selvom det er små satellitter, så virker de ikke skrigende i diskanten, som man ellers kan opleve på sæt i tilsvarende størrelse.


Det er ikke et højttalersæt, der er bygget til at spille voldsomt højt, men højt nok til at afvikle både film og musik. Men forvent ikke at kunne spille et hjemme-discotek op. Så hvis du vil have POWER, så er det her ikke sættet for dig.


Samlingskvaliteten af systemet er høj, og med et prismærke på lige under 9.000, klarer de sig rigtigt god, så det er fortjent de har vundet What-Hifi’s pris.


Men det er vigtigt at understrege, at satellitter aldrig kan erstatte en god fuldfed højttaler, og det altid er et kompromis, når man går ned i størrelse på enhederne. Så tag det med i ligningen. Men som god allround højttalersæt, så skuffer Q7000 5.1 ikke, og de lyder fint i den ?lille hjemmebiograf? ved TV?et.


Vejledende udsalgspris: 8.999,-


KaraktererLYD 5.1
LYD 2.1
DESIGN
PRIS
SAMLET VURDERING


 Spørgsmål til anmelder omkring produktet, kan stilles i vores forum her.


Specifikationer:


Q7000 Satellit • Effekthåndtering  15-100 watt
 • Impedance      6 ohms
 • Frekvens response    95Hz ? 20KHz
 • Dimensioner   115 x 207 x 160 mm (HxBxD)
 • Vægt   1,6 kg

Q7000 subwoofer • High gloss sort eller hvid
 • Skjulte terminaler og kabelføring
 • Ekstra udstyr: vægbeslag

 • Forstærker   250 watt klasse A/B forstærker
 • Frekvensgang  30 ? 220 Hz
 • Dimmensioner  370 x 510 x 215 (HxBxD)
 • Vægt   18 kg

Tak til: now-in-stereo.dk for lån af sættet

Annonce