Forside Nyheder

Apple laver “Verdens bedste personlige computere”


Er det her verdens bedste personlige computer?


 


Apple har sneget en ganske stor påstand ind i deres nye pressemeddelelser, som er svær at bevise. Nemlig, at de laver verdens bedste, personlige computere.


Hvem laver verdens bedste PC’er? Det er nok et spørgsmål, de fleste med teknologi-indsigt vil have svært ved at svare på. Det kommer som bekendt an på, hvad man går efter – og mange af disse parametre er målbare, hvilket er grunden til at vi laver tests og sammenligner specifikationer på forskellige teknologiprodukter.


For nogle er laptoppen med den længste batterilevetid den bedste, for andre handler det om, hvor god maskinen er at spille spil på, og for andre igen handler det udelukkende om størrelse eller skærmkvalitet.


Men for Apple er der ingen tvivl. De laver verdens bedste, personlige computere. Det konstaterer de i hvert fald i pressemeddelelsen, der netop er kommet ud i forbindelse med lanceringen af iPhone 5. Her skriver de til sidst: “Apple designer Mac-computerne, der er verdens bedste personlige computere, sammen med OS X, iLife, iWork og professionel software.”


 


Verdens bedste?


Hvis sætningen skal forstås som om, Mac-computerne er de bedste computere, der kan spille “sammen med OS X, iLife, iWork og professionel software”, så har de naturligvis ret, eftersom disse produkter er lavet udelukkende til Mac-computere. Men hvis sætningen skal forstås helt normalt, kommer Apple her med en påstand, som de fleste af deres konkurrenter nok vil bestride.


 I sætningerne efter er Apple da også langt mere forsigtige. De skriver, at de er “førende” indenfor den digitale musikrevolution og at de har “genopfundet mobiltelefonen” med iPhone, samt “definerer fremtiden” med iPad. Det er langt nemmere at påstå, da disse ting ikke er målbare. Men hvis man påstår, noget er “verdens bedste”, skal man nok være klar til at præsentere fakta, der understøtter det,.


Vi har ikke her på redaktionen set nogle tests, der kårer Mac-computerne til at være “Verdens bedste personlige computere.” Vi har set masser af tests, der kårer MacBook som bedste laptop i en given test, men det gør ikke Mac-computerne (inklusive iMacs og Mac Mini) generelt til “Verdens bedste personlige computere”.


Men hvad menere Recordere-læserne? Har Apple været for kække her, eller har de ret til at kalde deres computere for verdens bedste? Giv lyd i kommentarsporet herunder.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.